A TV-paprika "Daráló" c. műsorából
(Csak azért tettem ide, hogy meglegyen, ha el szeretném készíteni:)
(Csak azért tettem ide, hogy meglegyen, ha el szeretném készíteni:)
Hozzávalók:
(2-3 személyre)
30-40 dkg oldalas
20 dkg fejtett bab
10 dkg kolozsvári szalonna
2 fej vöröshagyma
10 dkg paradicsompüré
1 fej fokhagyma
2-3 dkg barnacukor
2 db babérlevél
1 kanál mustár
1 kanál ecet
1 db narancs
Só
Cayenne-i bors
Egész bors
Worchester szósz
Olaj
Elkészítése:
40 deka csíkozott szeletelt oldalast és 20 deka előző nap beáztatott fejtett babot felteszünk vízben főzni. A vízbe teszünk 3-4 gerezd fokhagymát, 2-3 babérlevelet, és sózzuk. Kb 40 perc alatt majdnem puhára főzzük mind a kettőt.
Ez idő alatt 4 gerezd aprított fokhagymát kevés olívaolajon megpirítunk, majd ebben egy kanál barnacukrot karamellizálunk. Hozzáteszünk 10 deka paradicsompürét, egy fél narancs reszelt héját, és kinyomott levét. Sózzuk, fűszerezzük cayenne-i borssal és adunk még hozzá kevés mustárt, illetve pár csepp worchester szószt. Alaposan beforraljuk.
Az oldalast kiszedjük a vízből, a babot pedig leszűrjük. Az oldalast tepsire helyezve megkenjük a paradicsom szósszal, és 220 fokos sütőben alaposan megpirítjuk. 10 deka kockázott kolozsvári szalonnát zsírjára sütünk, és ebben egy jó nagy fej szeletelt vöröshagymát megpirítunk. Erre rakjuk a babot, sózzuk, borsozzuk, és kevés főzővízzel fölöntve alaposan megpároljuk.
Tálaláskor a hagymás babra tesszük a paradicsomos oldalast.
2 megjegyzés:
Gondoltam, segítek (törölni), de úgy látom, már sikerült megoldani. :)
Kedves Hapci, nagyon szépen köszönöm! Igazán kedves tőled!:)Azért nézzél be máskor is, szívesen látlak:)
Megnéztem a blogodat... Nos, amik ott vannak, azokhoz képest örülök, hogy egyáltalán körülnéztél nálam...:)
Megjegyzés küldése