Az a helyzet, hogy kalória-tartalma sem magas (170 kcal), szénhidrát csak annyi került bele, ami az egyéb hozzávalókkal belekerült:) A belefőzött burgonyával óvatosan bántam, és egy szelet kenyeret azért megettem hozzá.... Meg kovászos uborkát.
Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg mirelit pacal
2 fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
só
bors
majoránna
4-5 db burgonya
őrölt paprika
csöves erős paprika
4 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítottam, apró kockákra vágtam és a felforrósított olajban, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Ekkor beletettem az összevágott paprikát és paradicsomot, még egy kicsit pároltam. Egy jó evőkanál őrölt paprikát szórtam rá, beletettem a jól megmosott pacalt, még sóztam, borsoztam, megszórtam bőven majoránnával, beletettem a csöves erős paprikát, annyi vizet öntöttem rá, ami éppen ellepte, és kuktafazékban másfél órát főztem. Kb.félidőben megnéztem, mennyi folyadék van rajta, kicsit még öntöttem hozzá. Másfél óra elteltével beletettem a kockára vagdosott burgonyát, és még 1/4 órát főztem.
Kenyeret és kovászos uborkát kínáltam hozzá.
Megjegyzésem:
1 adag szénhidráttartalma 64 g.
(20 dkg burgonyával, 5 dkg kenyérrel és 2 db kovászos uborkával 73 g.)
3 megjegyzés:
Roza, nem lepődtem meg, csak én nem szeretem,soha nem is főztem még. Anyukának és nagyszüleimnek nagy kedvence volt:)Jó az új képed:)
Én a munkahelyemen, az üzemi konyhán ettem, a kollégáim unszolására, de nem bántam meg. Főzni pedig csak jóval később főztem. Először a párom főzött, az is finom volt és utána szántam rá magamat:)
Örülök, hogy tetszik a képem:) Köszönöm:)
A nővérem készített valamikor pacalt,de az is isteni volt,máshol nem ettem meg soha,és azt hiszem akkor ettem útóljára.Most nem tudom meg tudnám-e enni!!!!
Csinos vagy a képen!!!
Megjegyzés küldése