Ma ebédre paradicsomlevest és túrógaluskát készítettem.
Hozzávalók:
(4 személyre)
50 dkg tehéntúró
4 egész tojás,
2 dl búzadara (15 dkg)
1 csipet só
2 evőkanál étolaj
1,5 dl zsemlemorzsa (10 dkg)
porcukor
2 dl tejföl
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése:
Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojásokkal, a búzadarával, meg a sóval és legalább egy fél napig állni hagyjuk. (Ha hagyunk elég időt, hogy a dara megszívja magát, sosem fő szét.) Ekkor vizezett kanállal galuskákat formázunk belőle és sós vízben kifőzzük. A túrógaluskát mindig tovább főzzük, mint a gyúrt tésztát. Legalább 5 percig. De még akkor is ajánlatos egyet kettévágni és megnézni, átfőtt-e. Közben az olajon megpirítjuk a morzsát és a kész, leszűrt galuskákat ebben megforgatjuk.
Forró, cukros-vaníliás tejföllel megöntözve tálaljuk.
Megjegyzés:
Ugyan így készül a túrógombóc is:))
1 adag szénhidráttartalma: 36,8 g
5 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett, a túrógombócot is imádjuk:) Ezt meg egyszerűbb is elkészíteni, nem kell formázgatni.
Trollanyu, láttam, hogy itt vagy:) Nagyon kellemes délutánt kívánok!
Én is szeretem a turógaluskát, finomat ebédeltetek.
Nagyon guszta lett a túrógaluskád!
Finom volt, meg jól is esett, mert már jó ideje nem ettem édességet:)
Megjegyzés küldése