Nehezen döntöttem el, hogy mi legyen ma az ebéd:( Azután - mivel a gomba elkészítése már sürgőssé vált - ez mellett a pirított gombás, tejfölös penne mellett döntöttem. Igaz, nem volt itthon színes penne-tészta, de így is finom lett:)
(Én a díszítéshez apróra vágott piros chili-paprikát is használtam:)
(Én a díszítéshez apróra vágott piros chili-paprikát is használtam:)
1 adag szénhidráttartalma: 88 g
Hozzávalók:
(3 főre)
25 dkg színes olasz penne tészta,
1 ek zsiradék
30-40 dkg champignon gomba,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
cayenne bors,
2 dl sűrű tejföl,
1 ek kukoricaliszt,
1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
Tegyünk fel kb. két és fél liter vizet forrni.
Amikor elkezd forrni, tegyük bele a tésztát, majd a csomagoláson jelzett módon főzzük roppanósra.
Közben készítsük el a gombás ragut.
A gombafejeket tisztítsuk meg. Tegyünk félre két szép fejet, a többit vágjuk a megtisztított gombaszárakkal együtt kis kockákra.
A zsiradékon dinszteljünk meg a kockára vágott vöröshagymát, majd szedjük rá a gombákat, és süssük őket meg (addig, amíg levet nem ereszt, majd a levet el nem fövi).
Reszeljük rá a fokhagymát, sózzuk, cayenne borssal ízesítsük.
A tejfölt keverjük ki a kukoricaliszttel (sima liszt is lehet), majd habarjuk be vele a gombás ragut.
Az apróra vágott petrezselymet szórjuk a mártásba.
A két gombafejet szeleteljük fel vékonyan.
Majd pici zsiradékon pirítsuk meg a gombaszeleteket.
A tésztát keverjük a gombás raguba.
Az ételt a pirított gombaszeletekkel díszítsük.
5 megjegyzés:
Nagyon guszta ! Szeretem a gombás tésztás ételeket nagyon!
Nagyon guszta, és nagyon finom lehet:) Én is gombamártást készítek ma, mert elfledkeztem a gombáról a hűtőben.
Imádom az olasz tésztát, ez nálam alap. Bármivel, olajos fokhagymás szósszal, pestóval, bármivel. A gombához nagyon passzol a hagyma és a petrezselyem.
Én is imádom az ilyen tésztát!!!!!!
Látom, a tésztát egyikünk sem veti meg:))
Trollanyu, én pont úgy jártam, mint Te!:) Már nagyon meg kellett főzni ezt a gombát!:)
Megjegyzés küldése