a hagymalekvár volt. Ezt eddig azért nem tettem bele, mert a megajándékozni szándékozottak is olvassák a blogomat:) A Fiaim kapták, mellé Aleda ötlete nyomán fehércsokis diákcsemege bonbonkát. Ezek családi ajándékok voltak és mindkét család nagyon örült neki. Pici maradt a hagymalekvárból, azt tegnap az ünnepi ebédnél alkalmuk is volt megkóstolni és nagy sikere volt:)
Hozzávalók:
40 dkg lilahagyma
2 db chili paprika
2 evőkanál méz
1 dl vörösbor
2 evőkanál olaj
3 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál kristálycukor
csipetnyi currypor
bors
só
Elkészítése:
A hagymát megtisztítom, és vékony karikára vágom. A chilipaprikát úgyszintén. Egy serpenyőben világos barnára karamellizálom a mézet, ráteszem a hagymát, a chilipaprikát és 2-3 percig kavargatom. Ráöntöm az olajat, a bort, balzsamcetet. Megszórom csipetnyi curry porral. Kevergetve addig főzöm, amíg lekvár sűrűségű nem lesz. Végül ízesítem a cukorral, sóval, borssal, még egyszer átkeverem és kész.
Még forrón üvegekbe töltöm, tetejére vagy olajat öntök, vagy kevés nátriumbenzoátot teszek, száraz dunsztban hagyom kihűlni, így jó sokáig eláll a kamrában.
A fehércsokis, diákcsemege bonbonkák:
4 megjegyzés:
Remek ajándékok, biztosan nagyon örültek!
A hagymalekvárra már régebben megmozdult az én fantáziám is. Még nem volt időm kipróbálni, de hamarosan sort kerítek rá, annyira dicséri mindenki.
Nagyon klassz ajándékokat készítettél:) Én is örültem volna neki:) A menüt is láttam az is iseni finom lehetett.
Petra, bizony örültek, nem is gondoltam volna:)
Marikám, próbáljad ki. Nem fogsz csalódni benne.
Én kicsit csípősre csináltam.
Trollanyu, tudod, ha kevés pénzed, told meg egy ötlettel:)) Így voltam én és most már nagyon örülök, hogy így döntöttem:)
Megjegyzés küldése