Van egy kallódó ételem, nem tudom, miért maradt ki, mit tettem be helyette. Most megosztom Veletek:
Vagdalt tört burgonyával és párolt káposztával.
Hozzávalók:
0,5 kg darált hús
2 db szikkadt zsemle
kevés tej
1 tojás
zsemlemorzsa
só,
bors,
petrezselyemzöld
Elkészítése:
A szikkadt zsemléket kevés tejben megáztatom, majd összemorzsolom. Hozzáadom a darált húshoz. Sózom, borsozom, beleütök 1 tojást, vágott petrezselymet teszek bele és alaposan összedagasztom. Ha húspogácsát (fasírtot) szeretnék készíteni, akkor kevés olajon sütöm ki a két tenyerem között meglapogatott húsgolyókat, melyeket sütés előtt zsemlemorzsába hempergetek. Én az egybensült fasírtot (vagdalt) jobban szeretem. Ezért fogok egy kisebb tepsit, kizsírozom, megszórom zsemlemorzsával és a húsmasszát belesimítom. Tetejére is zsemlemorzsát szórok és egy kis forró olajjal meglocsolva beteszem a forró sütőbe. Közepes hőfokon sütöm, amíg szép piros színt kap. Kis pihentetés után szeletelem.
Én a diétámra tekintettel burgonya nélkül fogyasztottam, így az elfogyasztott szénhidrát mennyisége nem volt több, mint 31 gramm. A vagdalt is és a káposzta is 20-20 dkg volt. Simán jóllaktam vele.
6 megjegyzés:
Ilyen precizen tartod a dietat?
Iri drága, inkább, mint hogy a végén szurizni kelljen. Fogytam 15 kg-ot január óta és igyekszem figyelni a szénhidrátra. Főzni majdnem ugyan úgy főzök, mint máskor, de ha tiltott dolog van, akkor csak módjával eszem belőle. És kevesebb süteményt sütök:)
Nagyon ügyes vagy Roza, csak így tovább:) Először úgy értettem fogytál 15 kg-ot január óta, hűha még csak 13.-a van, februárra elfogysz:) De már felfogtam:)
Nagyon ügyesen diétázol. Hajrá. Az egészség a legfontosabb.
Ajánlok egy pályázatot, hátha érdekel:
http://www.reformkorikonyha.blogspot.com/2012/01/te-hogyan-latod-hungarikumokat-palyazat.html
Trollanyu köszönöm, még nem szoktam meg, hogy január van ismét:))
Petra, köszönöm szépen:)
Ez a vagdalt hogyan készült, lehet valahol a receptet elolvasni?
Megjegyzés küldése