Tulajdonképpen roppant egyszerű. Fehér kenyérbelet durvára lereszelnek és megszárítanak... Uccu! Félretettem egy kenyeret és amikor már pár napja szikkadt, darabokra vágtam és az almareszelőn lereszeltem, majd szétterítettem egy tepsin és megszárítottam. Tehát nem megszárítottam a kenyeret és lereszeltem, hanem lereszeltem és megszárítottam. Elkészült az én pankóm:) Nagyon finom volt az ebben panírozott hús, amikor kisült. Közel sem szívta a panír annyira magába az olajat, és finom ropogós volt. Most már nem csak a majonézt nem fogom többé üzletben vásárolni, a kedvemre való panírozót (zsemlemorzsának mégsem nevezhetem:) is elkészítem magamnak:)
Így néz ki:
Igaz, az szemernyit sem befolyásolja az elkészült étel minőségét:)
9 megjegyzés:
Ha van késes robotgéped, abban még gyorsabban és egyszerűbben el lehet készíteni, rögtön a friss kenyérbélből. :)
Általában én is készítem a zsemlemorzsát. Már a gyerekeim is nekem gyűjtik a száraz pékárut. Dió darálón szoktam ledarálni és ha a tésztaszürőn szitálom át akkor kapok egy finomabb és egy darabosabb morzsát. Ahogy te csináltad az is biztosan jó!
Én is úgy készítettem a zsemlemorzsát, mint Éva. De most legutóbb nem szitáltam át, így rusztikusabb. De ez az általad mutatott megoldás is tetszik. Ki fogom próbálni.
Régóta itthon készítem a morzsát, de ezt a módszert még nem ismertem. Én teljesen megszárítom, majd húsdarálón áthajtom. Át lehet utána szitálni, hogy külön legyen apró és nagy, de legtöbbször vegyesen hagyom és úgy használom. De mindenképpen ki fogom próbálni ezt a "fordított" módszert is.
Nagyon régóta magam csinálom a morzsát. Úgy szoktam,hogy átszitálom és külön használom az aprót, és külön a - mostmár tudom, hogy pankót. De én eddig nem panírozásra használtam, hanem tepsis zöldséges ételek készítésekor.
Majd kipróbálom vele a panírozást is.
Kedves Roza!
Èn is régóta szemezek már a pankóval, de eddig még nem készítettem! A neten csak úgy áradoznak róla, hogy mennyire finom az így panírozott étel! Àllítólag a KFC csirkehúsijait is ebben panírozzák! Most már tényleg ki kell próbálnom! :-) Tök jó, hogy te ilyen nyitott vagy az ílyen újdonságokra! :-D
Köszi, hogy írtál róla!
Én is hallottam már sokat a pankóról, de ezután ki is fogom próbálni, mert venni nem lehet a környékünkön.
Ez tényleg szuper, hogy házilag is lehet készíteni, én a Culinarisban szoktam venni, régóta használom és nagyon szeretem.
Zita, sajnos nincs:(
Éva, most nagyon tetszik nekem:)
Maria, tudom ajánlani:)
Dulmina, lényeg, hogy durvább legyen, mint az általunk ismert zsemlemorzsa.
Marisz szerintem is próbáljad ki:)
Krisz, nyitott vagyok, főleg ha nem kell érte sok pénzt kiadnom:)
Daisy, nem is kell ezért pénzt kiadni. Aztán csinálunk, ha fogyóban van:)
Wanna, akkor Te megerősíted, hogy tényleg finom és jó ugye? Köszönöm:)
Megjegyzés küldése