Szépen lefejtettem róla a húst, ledaráltam és ebből készítettem a palacsinta töltelékét.
1 adag szénhidráttartalma: 46 gramm
Húsos palacsintatorta:
(4 személyre)
8 db sós palacsinta
Töltelékhez:
30 dkg maradék sülthús ledarálva
5 dkg vöröshagyma
2-3 evőkanál étolaj
1 evőkanál worchestershire szósz
petrezselyemzöld
őrölt paprika
bors
só
Tetejére:
0,5 dl tejföl
1 tojás sárgája
Elkészítése:
Sütöttem 8 db sós palacsintát.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon, enyhén megsózva üvegesre pároltam. Tettem rá egy csapott mokkáskanálnyi őrölt paprikát, majd a ledarált sülthúst. Öntöttem rá egy kevés vizet, hogy krémesen kenhető állagú legyen. Ízesítettem 1 evőkanálnyi Worchester-szósszal, kevés borssal. Szórtam rá egy kevés apróra vágott petrezselyemzöldet. Megvártam, hogy kihűljön.
Közben egy hőálló lapos edényt kiolajoztam kissé, majd arra raktam le a hússal rétegezve a palacsintákat.
Az utolsó tetejét jócskán megkentem 1 tojás sárgája és 0,5 dl tejföl keverékével, majd forró sütőben jól átsütöttem.
Mellé almás tormamártást készítettem.
1 adag szénhidráttartalma: 28 gramm
Almás tormamártás:
(4 személyre)
1 doboz (170 gr) ecetes torma
3 db (40 dkg) alma
2 dl tejföl
só
pár csepp folyékony édesítőszer
Az almákat megmossuk és héjastól lereszeljük. Hozzákeverjük az üvegnyi ecetes tormát, a tejfölt, csipetnyi sót és a pár csepp folyékony édesítőszert.
Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
1 adag szénhidráttartalma: 18 gramm
10 megjegyzés:
EZ zseniálisan hangzik!!!! A torma-alma páros sokszor vendég nálunk is. De ez a maradékhasznosítós palacsinta nagyon jóóóóó!
Nagyon finom lehetett, már én is régóta tervezem a sós palacsintatorta elkészítését...:)
A tormát nem nagyon szeretem, de ez a palacsinta megmozgatta a fantáziámat! :) Nagyon tetszik!!
Lányok, próbáljátok ki:)
Így legalább elfogyott a maradék grillcsirke. A száraz mellehusát úgysem igen ettük volna meg másnap:)
Jó étel összeállítás!
Főleg a tormamártás tetszik.
Mindkettő tetszik.
Nagyon gusztusos! :)
Köszönöm szépen:)
Hmmmm! Csodás! :)
Köszönöm:)
Megjegyzés küldése