paradicsom leves és főzés nélküli túrógombóc volt.
1 adag szénhidráttartalma: 21,5 gramm
A túrógombóc pedig "Túrógombóc tejbegrízzel" c. recept alapján, főzés nélkül készült.
1 db gombóc szénhidráttartalma: 14,2 gramm (tejföllel, morzsával)
Hozzávalók:
(15 gombóchoz)
1/2 l tej
4 ek búzadara
1 cs. vaníliás cukor
ízlés szerint kristálycukor
1/2 citrom reszelt héja
25 dkg túró
zsemlemorzsa
3-4 ek. étolaj
4 dl tejföl
kristálycukor
Elkészítése:
Főzz egy jó sűrű tejbegrízt, úgy, hogy keverni még tudjad, de ne legyen lágy. Még melegen szórd vaníliás cukorral, kristálycukorral ízlés szerint és reszelt citromhéjjal.
Hagyd teljesen kihűlni, dermedtre.
A túrót keverd hozzá.
Készítsed el a pirított zsemlemorzsát. A masszából formálj gombócokat és hempergesd meg a morzsában.
Nagyon finom, másnap is teljesen puhácska, már ha ugye megéli a másnapot!
A tejfölből és a kristálycukorból készítsél öntetet, azzal tálaljad a meglangyosított gombócokat.
7 megjegyzés:
A paradicsomleves nagy sláger nálunk is!!! De ezt a túrógombócot még nem hallottam, ki fogom próbálni.
A paradicsomlevesem most fogyott el, szeretjük mi is, a túrógombocot is. De ezt a változatot még nem csináltam. Egyébként a klasszikus túrógombócba is kell valamennyi búzadara (gríz) csak nem tejbegríz formában.
Nagyon tetszik a túrógombócod, ki fogom próbálni! :) Szeretjük, de eddig csak a főzős verziót készítettem! :)
Ez nagyon finom menü:) Hú de ennék most túrógombócot, lehet holnap készítek hamisat:)
Ezt a fajta túrógombócot én is most készítettem először. De lehet, nem utoljára:)
A hagyományosat azért nem szeretem készíteni, mert azt nem dönthetem el 5 perccel azelőtt, hogy már kellene... Mert ugye a benne lévő dara miatt pár órát nem árt, ha áll.
Ez a gombóc számomra újdonság és tetszik.
Rózsa, és gyorsan megvan:)
Megjegyzés küldése