Gránátos kocka, grenadírmars, granatér... Azért milyen érdekes. Miért pont ezt az egyszerű ételt nevezték el ennyiféle képen? Sőt, ha minden igaz, majdnem ennyiféle képen készítik is. Van pl. - mint olvastam - van, aki fehéren, tehát őrölt paprika nélkül készíti. Nem tudom. Én maradok a jól megszokott paprikás ételnél:)
Viszont újítani én is újítottam rajta. Még egyszerűbben készítettem el ez az amúgy sem bonyolult ételt.
Most is a szokásos módon készítettem el az ételt. A változtatás abban áll, hogy annyi vízzel öntöm fel, amennyi jól ellepi. Puhára főzöm és hozzáöntöm a tésztát. Kis lángon, néha megkevergetve addig főzöm, amíg a tészta kellően megpuhul. Még kevés vágott medvehagymát szórtam rá.
Tejfölös uborkasaláta:
Hozzávalók
(2 személyre)
1 db kígyóuborka
1-2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál cukor, (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
1-2 evőkanál 10 %-os ételecet
őrölt bors
só
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk és legyaluljuk. Gyengén besózzuk, hozzákeverünk 1-2 gerezd összenyomott fokhagymát. Kicsit állni hagyjuk. Borsozzuk, teszünk rá cukrot (édesítőt), ecetet. Megkóstoljuk. Ha kellően édes-savanyúan pikáns íze van, hozzákeverjük a tejfölt és tálalásig hűtőben tartjuk, hogy finom hideg legyen.
Díszíthetjük, de ha csipet őrölt paprikát szórunk rá, úgy is mutatós.
9 megjegyzés:
Most legjobban a tejfölös uborkasaláta "fogott meg", rég ettem már... :)
Tudod, ha jól belegondolunk, mindig az egyszerű ételeket nevezik sokféleképpen, mert azok nagyon elterjedtek. A különböző vidékeken élők pedig mind másképp nevezték el őket.:)
Én kérek egy adagot, bárhogy is hivnák!:)
Nagyon vonzó mint mindíg a mai ebédetek is! Imádom a krumplis tésztát és a tejfölös uborkát is! Még az idén nem is csináltam tejfölösen pedig nagyon szeretem!
Nagyon szeretjük a krumplis tésztát,és tejfölös ubival tökéletes!!!
Kedves Roza, vittem a méteres kalácsod receptjét!Megpróbálkozom vele!Ha elkészítettem jelentkezem vele!!:):)
Mi is nagyon szeretjük a krumplis tésztát - igaz én a fehér változatot tanultam meg otthon, azt is főzöm. Azért néha teszek rá kis paprikát is, akkor már rózsaszín :D! Finom lehetett tejfölös ubisalival.
Én az utóbbit magában is imádom
Fehéren szoktam készíteni, de ilyet is ettem már, finom így is, úgy is és az uborkasaláta...nagyszerű ebéd.
Tényleg? Ti is fehéren? Akkor legközelebb úgy is meg kell kóstolnom!:))
Mellissina, feltétlenül várom, hogy mennyire voltál elégedett a sütivel.
Fehéren? még nem is hallottam erről!
Jaj kedves Roza,még nem került rá a sor,de amikor hozzákezdek akkor mással nem akarok foglalkozni, csak a méteres kaláccsal.
Megjegyzés küldése