Az az igazság, hogy a frankfurti levesben sosem szerettem a virslikarikákat. De hát, az hozzá tartozik. Nélküle közel sem olyan tartalmas a leves. Az ízével nem volt sosem bajom, csak a virslivel.
Most gondoltam egyet, és a frankfurti levest kevés változtatással készítettem el. Így már sokkal jobb volt:))
Hozzávalók:
(4 személyre)
40 dkg kelkáposzta
25 dkg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
1 dl olaj
kevés liszt
20 dkg virsli
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
majoranna
pici őrölt paprika
só
bors
Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében, kissé megsózva, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és erős lángon addig pirítjuk fedő alatt, míg levet enged. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, fél mokkáskanál őrölt paprikával és finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük vízzel. Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat.
Petrezselyemmel díszítjük.
1 adag szénhidráttartalma: 11 gramm
6 megjegyzés:
Én is készítettem egyszer, de én is pici változtatással, de nagyon finomnak tűnik nálad:)
Igen Kati, nagyon finom volt:))
Jól tetted, hogy változtattál. Ugyanis az általunk Frankfurti levesnek nevezett ételt a németek nem is ismerik.
Lásd az alábbi bejegyzésemet:
Igazi frankfurti leves (Frankfurter Grüne Suppe) - egytál étel
http://eshobbychef.blogspot.hu/search?q=Az+igazi+frankfurti+leves
Egyébként a Te verzód guszta és finomnak ígérkezik. Gratula.
Endre, köszönöm szépen:))
Kolbászkarikákkal még nem próbáltad? még jobb lenne, mert a virsliben tudod, mi van... a kolbászban meg legalább ott a hús:-)
Nem, nem próbáltam, a kolbásszal is az a gondom, mint a virslivel. Sem sütve, sem belefőzve ételbe, nem szeretem. Pedig nem vagyok válogatós:) Egyedül a kolbásszal töltött hús az, amit szeretek.
Megjegyzés küldése