Sárgadinnyés gyümölcsleves:
A sárgadinnye bele is benne van a gyümölcslevesben, de a meggy leve elszínezte a levet.
Gombás-tojásos-húsos raguval töltött rántott palacsinta jégsalátával.
Kissé bosszankodom, mert sem a raguról, sem egy elvágott palacsintáról nem készítettem képet:((
Hozzávalók:
(4 személyre)
személyenként 2 db sós palacsinta
Raguhoz:
25 dkg darált hús
20 dkg szeletelt gomba
1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
3-4 evőkanál étolaj
kevés mustár
bors
só
őrölt paprika
kevés chilli szósz
1 db egész kemény tojás
petrezselyemzöld
Elkészítése:
A kis kockákra vágott vöröshagymát az étolajon, kissé megsózva, fedő alatt puhára párolom. Ekkor hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát és a héjától megszabadított, felszeletelt paradicsomot. Kicsit együtt párolom őket, majd hozzáadom a darált húst, sózom borsozom és fehéredésig pirítom. Ekkor ízlés szerint chilli szószt adok hozzá és egy kevés őrölt piros paprikát. Rádobom a felszeletelt gombát, azzal tovább párolom. Az kevés levet enged, éppen csak, hogy meg tudjon puhulni a hússal együtt. Ekkor teszek bele egy evőkanálnyi édeskés mustárt, majd a megtisztított és villával összenyomkodott tojást. Leveszem a tűzről és bőven megszórom petrezselyemzölddel.
Amikor a ragu kihűlt, megtöltöm a palacsintákat, amiket négyszög alakúra hajtok. Szokásos módon panírozom és közepesen forró olajban kisütöm.
Tálaláskor kevés tejfölt és savanyú-pikáns lébe mártott jégsalátát adok hozzá.
A sárgadinnye bele is benne van a gyümölcslevesben, de a meggy leve elszínezte a levet.
Gombás-tojásos-húsos raguval töltött rántott palacsinta jégsalátával.
Kissé bosszankodom, mert sem a raguról, sem egy elvágott palacsintáról nem készítettem képet:((
Hozzávalók:
(4 személyre)
személyenként 2 db sós palacsinta
Raguhoz:
25 dkg darált hús
20 dkg szeletelt gomba
1 fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
3-4 evőkanál étolaj
kevés mustár
bors
só
őrölt paprika
kevés chilli szósz
1 db egész kemény tojás
petrezselyemzöld
Elkészítése:
A kis kockákra vágott vöröshagymát az étolajon, kissé megsózva, fedő alatt puhára párolom. Ekkor hozzáadom a felszeletelt zöldpaprikát és a héjától megszabadított, felszeletelt paradicsomot. Kicsit együtt párolom őket, majd hozzáadom a darált húst, sózom borsozom és fehéredésig pirítom. Ekkor ízlés szerint chilli szószt adok hozzá és egy kevés őrölt piros paprikát. Rádobom a felszeletelt gombát, azzal tovább párolom. Az kevés levet enged, éppen csak, hogy meg tudjon puhulni a hússal együtt. Ekkor teszek bele egy evőkanálnyi édeskés mustárt, majd a megtisztított és villával összenyomkodott tojást. Leveszem a tűzről és bőven megszórom petrezselyemzölddel.
Amikor a ragu kihűlt, megtöltöm a palacsintákat, amiket négyszög alakúra hajtok. Szokásos módon panírozom és közepesen forró olajban kisütöm.
Tálaláskor kevés tejfölt és savanyú-pikáns lébe mártott jégsalátát adok hozzá.
2 megjegyzés:
De nagyon jókat főztél Roza, most leginkább a leves jönne legjobban:) Nagyon klassz a dinnyehéjas tálalás, nagyon jó ötletet adtál:)
Örülök Erzsike, hogy nálam is találsz jó ötletet:) Köszönöm!:)
Megjegyzés küldése