Oldalmegjelenítések:
2012. október 21., vasárnap
Vágott vegyes savanyúság
Hozzávalók:
fejes káposzta
húsos piros paprika
zöld paradicsom
vörös hagyma
sárgarépa
só
szemes bors
babérlevél
mustármag
koriandermag
őrölt szegfűbors
A káposztát, a paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát vékony szeletekre vágtam, a megtisztított sárgarépát uborkagyalun szeleteltem fel.
Rétegenként gyengén megsóztam és a fűszerekből is szórtam bele.
Egy éjszaka állni hagytam.
Másnap az alaposan kitisztított üvegekbe raktam a zöldséget. A sós levet nem öntöttem rá, de nem is csavartam ki belőle.
Majd elkészítettem a savanyúság felöntő levet:
Hozzávalók:
1 db 5 l-es, vagy 4 db 2 l-es üveghez:
2,5 l. víz
40 dkg cukor
2,5 dl 20 %-os, vagy
5 dl 10 %-os ételecet.
1 teáskanál borkénpor
A vizet a cukorral felforraltam, majd amikor lekapcsoltam a gázt, beleöntöttem az ecetet. Kihűtöttem, majd 1 teáskanál borkénport kevertem el benne és az üvegekben lévő felszeletelt zöldségekre öntöttem.
A csavaros tető alá dupla folpack-ot, vagy celofánpapírt tettem. Amikor mindezzel elkészültem, a kamrába raktam őket.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.
3 megjegyzés:
Te aztán dolgoztál! Imádom a házi savanyúságot. :)
Ezt én is nagyon szeretem :)
Mi is szeretjük nagyon, és most szerencsére volt miből készíteni:))
Megjegyzés küldése