Hozzávalók:
(12 db-hoz)
Száraz hozzávalók:
25 dkg liszt
2 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor v, ennek megfelelő édesítőszer*
2 teáskanál kakaópor
Nedves hozzávalók:
1 db tojás
0,8 dl étolaj
1 kis doboz kefír, v. joghurt
Töltelékhez:
25 dkg túró
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor v. ennek megfelelő édesítőszer*
1 tojás sárgája
1 evőkanálnyi tejföl
1 evőkanálnyi búzadara
Elkészítése:
Mielőtt összekevernénk a muffin-tészta hozzávalóit, előbb készítsük el a túrótölteléket:
A túrót villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a tejfölt, a tojás sárgáját, a búzadarát. Jól összekeverjük. Tehetünk bele mazsolát, vagy pl aszalt vörös áfonyát. (Jól mutat:) Végül hozzákeverjük a tojás keményre vert habját.
Most készítsük el a tésztát:
Egy tálban összekeverjük a száraz, egy másikban a nedves hozzávalókat, majd a kettőt összevegyítjük és simára keverjük. A nedveset adjuk a szárazhoz.
A muffinsütőt muffin-papírral kibéleljük (ha esetleg nincs papírunk kizsírozzuk-lisztezzük) és mindegyikbe teszünk egy-egy kanál masszát.
Minden kakaós masszára teszünk egy kanálnyi túrót, végül a maradék kakaós masszával befedjük.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg szépen felemelkedik a sütemény a formában. Kb. 20-25 perc. De végezzünk tűpróbát, az a legbiztosabb.
A tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Én nem szórtam meg, a szénhidrát-szegény diétám miatt.
* = ha folyékony édesítőszert használunk, akkor a nedves hozzávalókhoz tegyük
3 megjegyzés:
Isteni jó, tud fogyni egy "családi napon" nemde? :))
De bizony!:)
Ez nagyon tetszik, viszem a receptet, köszönöm!
Megjegyzés küldése