Ma burgonyalevest főztem, csipetkével. A csipetkét is magam gyártottam:)
Ma szembesültem azzal a ténnyel, hogy valahogy egy ideje csak mindig akkor posztolom be a a krumplilevest, amikor ezt a zöldséges fajtát készítem. Mert van nekem másik is, legközelebb azt fogom elkészíteni:)
Spagetti tejszínes-gombás-húsos raguval:
Hozzávalók:
(2 személyre)
20 dkg spagetti
25 dkg szeletelt gomba
15 dkg darált sertés (vagy baromfi) hús
2 dl főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
3-4 ek. étolaj
frissen őrölt bors
só
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a felforrósított olajon, kissé megsózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Rátesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk és amikor minden megpuhult, ráöntjük a főzőtejszínt. Kicsit forraljuk, majd hozzáadjuk a közben kifőzött spagettit.
Tálaláskor petrezselyemzölddel szórjuk meg.
8 megjegyzés:
De szívesen elfogadnék most egy kis leveskédet.Ma én nem főztem levest.Nagyon guszta a tésztád is. Egészségetekre ezt a finom ebédet!
Köszönöm Éva!:) Jutott volna Neked is:)
Nagyon guszta lett a levesed, és a tányérod, amiben van, az is nagyon tetszik :)
Néha én is szoktam tésztát gyúrni, egész más mint a bolti :)
Köszönöm Katalin:) Az biztos, hogy a saját tészta össze sem hasonlítható a boltival. A tányér meg? Édesanyámtól örököltem meg és most olyan hangulatom volt, hogy ebben tálaltam:)
Mindkettő jöhetne, mert mindkettőt nagyon szeretem:)
Mindkét tányérral jöhetne így ahogy van!
A csipetkés burgonyaleves,hát kell ennél jobb?Hogy elfelejtettük mi is a csipetkét,legközelebb én is csipetkézek!Köszi!!
Kati, Marisz, jutott volna belőle:))
Mellissina, én pont erre gondoltam, amikor úgy döntöttem, hogy elcsipkedem azt a tésztát:)) Mert máskor is magam gyúrom többnyire, de csak kockára vágom, hipp-hopp:)
Megjegyzés küldése