Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg csirkemell
20 dkg tarhonya
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1/2 zeller
10 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg gomba (nekem most nem volt)
étolaj
só
bors
petrezselyemzöld
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát kicsit megsózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és az apróra vágott fokhagymát. Együtt addig pirítjuk, amíg a csirkemell kifehéredik. Megszórjuk őrölt borssal és hozzáadjuk az egyforma db-okra vágott többi zöldséget és a zöldborsót. Fedő alatt pároljuk, amíg kissé megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a tarhonyát, és felöntjük a 2-szer annyi alaplével, vagy vízzel, mint amennyi a tarhonya. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk, lefedjük, majd ha a lángon felforrt, kb. fél órára betesszük előmelegített, de kis lángon működő sütőbe. Akkor van készen, amikor a tarhonya a folyadékot magába szívta és megpuhult. Kevergetni felesleges.
Tálaláskor megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel és savanyúsággal, vagy salátával adjuk az asztalra.
5 megjegyzés:
Nagyon finom ebéd, kérek szépen egy kis kóstolót belőle!:-) Ha nem maradt akkor egészségetekre!
Sajnálom Évám, pedig szívesen adtam volna kóstolót, de lefogyott:(
Köszönjük:)
Finom kis ebédetek volt!
Roza,a tarhonyát nem pirítod le?Ezt a receptet megjegyzem mert szeretem az ilyen ételeket,akár rizzsel,akár kuszkusszal,stb.
Nagyon tetszik az új fejléced!Szép!
Megjegyzés küldése