Volt itthon egy darab marcipán, amit már nagyon el kellett használni. Más nem jutott eszembe.
Hozzávalók:
(12 db-hoz)
Száraz:
25 dkg liszt
1 púpozott ek. kakaó
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg kr. cukor
Nedves:
1 tojás
0,8 dl étolaj
1 kis doboz kefir
És a marcipán, amit 12 kb. egyenlő db-ra vágtam.
Habhoz:
1 tojás fehérje
5 dkg cukor
pár csepp citrom
Elkészítése:
A száraz és nedves hozzávalókat összekevertem. A muffin-formákba először raktam egy evőkanálnyit, erre a marcipán kockát, majd egy másik evőkanálnyi masszával befedtem. 220 fokos sütőben 25-30 percig sütöttem.
Amíg sültek, gőz fölött keményre vertem a tojásfehérjét, majd amikor a muffinok megsültek, még azon forrón rájuk kentem a habot.A hab tetejére még tehettem volna egyéb díszítést, de most így szerettem volna.
1 db szénhidráttartalma: 36,05 gramm
2 megjegyzés:
Nagyon guszták a muffinjaid! Biztosan hamar elfogytak.
Sajnos, vagy szerencsére nem, mert csak ketten vagyunk rájuk... Nekem meg óvatosnak kell lennem a cukrom miatt. Mondjuk, a fele még meg van:)
Megjegyzés küldése