(4 főre)
(A már javított recept!)
20 db keményre főtt tojás
7 dl víz
3 dl almaecet
1 fej fokhagyma
6 babérlevél
1 ek. borókabogyó (kb. 6 szem)
1ek. mustármag
1 ek. koriandermag
6 ek. cukor
1 ek. egész bors
6 kk. só
10 nagy fej vöröshagyma
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, majd annyira hagyjuk kihűlni, hogy megpucolhassuk őket.
Kiválasztunk egy olyan befőttes üveget, amiben a tojások kényelmesen elférnek és marad hely a páclének is. Én 2 db 1, 7 dl-es üveget választottam. (Bőven elférnek:)
A vizet minden egyéb hozzávalóval (kivéve az ecetet, a tojást, a fokhagymát és a vöröshagymát) feltesszük főni, és felforraljuk. Utána beleöntjük az ecetet.
Az üvegünkbe beletesszük a tojásokat, a fokhagymát, rászeljük a vöröshagymát, majd felöntjük a még forró fűszeres lével és lezárjuk.
Szoba hőmérsékletűre hűtjük, és felhasználásig hűtőben tartjuk.
4-5 nap múlva fogyasztható.
9 megjegyzés:
Kíváncsi vagyok, milyen lesz, várom majd a beszámolódat! :)
Én is készitettem már ilyen pácolt tojást tárkonyosan húsvétra, de jó lenne egy nyári változat is:)
Tetszik a nneve, igy még nem hallottam:)
Nekem ez tetszett legjobban:)) Persze, hogy beszámolok!:) Mondjuk, holnapután!:)
Felidézve a savanyú tojáslevest, nem lehet rossz íze! :)
Soha nem is hallottam róla, de csakis finom lehet! Elolvastam az utólagos beszámolót is. Akkor a recept, ami itt van, már az átírt változat?
MJ, neked is tudom ajánlani...:)
Sedith, igen, a recept már javított...:) Tényleg nagyon finom!:)
Jó pap is holtig tanul...
Így a 6. x-en túl a Te jóvoltodból én is megtudhattam, milyen az a kocsmatojás. És ki is fogom próbálni, csak tojást kell hozzá gyűjtenem.
Marisz, csak ismételni tudom önmagamat: nagyon finom, próbáljad ki:)
Kipróbálom én is, mert nem ismertem ezt a receptet.
Megjegyzés küldése