Ma kettesben voltunk a kis Zsozsókával, ezért az ő kedvére készítettem a paradicsomos burgonyafőzeléket.
Főleg, hogy van a kertben bioparadicsom!:) Mivel kicsikémnek még csak 2 kis foga van alul, ezért feltétnek kicsit megpirított darált húst készítettem. (Főtt hússal én nem szeretem.)
Hozzávalók:
80 dkg nyers,tisztított burgonya
4-5 nyers paradicsom, paradicsomlé, v. sűrített paradicsom hígítva
ízlés szerint cukor,
só,
1 csokor zeller zöld,
kis fej reszelt vöröshagyma
szükség esetén 1 ek. étk. keményítő
Elkészítése:
A vékonyra szeletelt burgonyát a lehéjazott és feldarabolt paradicsommal felteszem főni, vagy felöntöm annyi paradicsomlével, amennyi éppen ellepi. (A nyers paradicsomokat kicsit megnyomkodom, hogy levet eresszenek, ne keljen vizet adni hozzá.) Teszek bele reszelt vöröshagymát és zeller zöldet. Sózom, ízlés szerint cukrozom és addig főzöm, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor kissé összetöröm a burgonyát a burgonyanyomóval, ezzel sűrítem. Ha mégis szükség lenne még egy kis sűrítésre, étkezési keményítővel sűrítem.
Feltét lehet főtt hús, sült hús, fasírt, sült virsli, tócsni, stb.
2 megjegyzés:
Kedves Róza ! Nagy örömömre rátaláltam a blogodra, és követőd lettem ! Puszi Panni
Kedves Panni, nagyon örülök Neked és nagyon szépen köszönöm!:) Remélem, találsz majd kedvedre való ételeket.
Puszillak!
Roza
Megjegyzés küldése