töltött burgonya paradicsommártással.
Hozzávalók:
4 nagyobb burgonya
0, 25 dkg darált hús
kis fej vöröshagyma
1 egész tojás
só
bors
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben a hajában félig megfőzzük. Amikor kihűlt, megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, egy nagyobb mélyedést vájunk bele és megtöltjük a darált húsból, reszelt vöröshagymából, sóval, borssal, 1 egész tojással
készített masszával. Kizsírozott tepsibe tesszük, közé rakjuk a burgonyaforgácsokat és forró sütőben addig sütjük, amíg a töltelék megsül, illetve egyúttal a burgonya is készre sül.
Bármilyen mártással (főként, amihez burgonyát és húsgombócot adnánk) tálalhatjuk.
4 nagyobb burgonya
0, 25 dkg darált hús
kis fej vöröshagyma
1 egész tojás
só
bors
Elkészítése:
A burgonyákat sós vízben a hajában félig megfőzzük. Amikor kihűlt, megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, egy nagyobb mélyedést vájunk bele és megtöltjük a darált húsból, reszelt vöröshagymából, sóval, borssal, 1 egész tojással
készített masszával. Kizsírozott tepsibe tesszük, közé rakjuk a burgonyaforgácsokat és forró sütőben addig sütjük, amíg a töltelék megsül, illetve egyúttal a burgonya is készre sül.
Bármilyen mártással (főként, amihez burgonyát és húsgombócot adnánk) tálalhatjuk.
4 megjegyzés:
De finom ebédetek volt!
Köszönöm:) Volt tegnapról hajában sült krumpli, nem hagyhattam veszni...:)
Nagyszerű ebéd, töltött burgonyát még nem készítettem, ki fogom próbálni.
Rózsám, tudom ajánlani. Sokféle töltelékkel el lehet készíteni. Önálló ételként is megállja a helyét, de mártásokkal is nagyon finom:)
Megjegyzés küldése