Ez már a 61. őszöm...:)
A torta a "Mascarponés-gesztenyekrémes torta" aprócska változtatásával készült.
Hozzávalók:
25 dkg epres-rebarbarás lekvár (vagy ízlés szerint bármilyen:)
25 dkg mascarpone
5 dl habtejszín
2 cs zselatinfix (v. habfixáló)
2 ek cukor
23 db babapiskóta
másfél dl langyos tej
1 ek rum (vagy rumaroma)
hidegre dermedő csokiszósz (elhagyható, de nem érdemes ;)
dísz (fakultatív)
(22 cm-es tortakarika)
Elkészítése:
Adjuk a langyos tejhez a rumot, forgassuk meg benne a babapiskótákat. Ha nagyon felszívná magát nyomkodjuk ki belőle a felesleges tejet.
Rakjuk ki piskótával egy 22-es tortaforma alját, és öntsük rá a csokiszószt, majd fél piskótákkal rakjuk körbe a tortakarika szélét (ezeket ne mártsuk tejbe!) és tegyük hűtőbe.
A mascarponét keverjük el a cukorral, majd adjunk hozzá az epres-rebarbarás lekvárból 25 dkg-nyit és alaposan keverjük össze.
Verjük kemény habbá a tejszínt a zselatinfix-szel, majd óvatosan forgassuk hozzá a krémhez. Csodálatosan könnyű, habos krémet kapunk!
Simítsuk a krémet a tortaformába.
Kedvünk szerint, akár díszíthetjük is a tetejét.
Tegyük hűtőbe egy éjszakára (de legalább pár órára).
Sajnos, olyan lelkesedéssel és türelmetlenséggel fogadta a családom a tortát, hogy arra időm sem maradt - eszembe sem jutott -, hogy lefényképezzem felvágva...
5 megjegyzés:
Isten éltessen kedves Roza! Finom tortával lepted meg magad és a családodat :-)
Köszönöm, kedves Katalin! :)
Isten éltessen nagyon sokáig erőben egészségben! Finom tortát készítettél jól meglepte magadat ugye?:-)) Amit én készítettem magamnak az csupán kettőnknek készült mivel a jövő héten jön a mi kis "csipet csapatunk" akkor köszöntenek minket mivel férjuramnak meg 24-én lesz a szülinapja!
Isten éltessen sokáig erőben, egészségben! Remek torta! :)
Évikém, köszönöm szépen:) Benneteket is Isten éltessen!:)
Kedves Vanilin, köszönöm szépen!:)
Megjegyzés küldése