Oldalmegjelenítések:

2019. december 26., csütörtök

Sztracsatella krémmel töltött piskóta


A sütemény ötletét még Németországban ötöltem ki, amikor is megtetszett a Nagy Sütés c. sorozat aktuális részében egy igen mutatós torta. A versenyző készített hasonló krémet. A linkjét azért nem teszem ide, mert ez a krém olyan messze áll attól a krémtől, mint nevezetesen Makó Jeruzsálemtől:) Tehát az ötlet alapján a sajátomnak tekinthetem.

Hozzávalók:

A piskótához:

6 egész tojás
4 púpozott ek. liszt
6 ek. kr. cukor
1 ek. étolaj, v. sütővaj
2 ek. kakaó
fél cs. sütőpor

A krémhez:

5 dl Hulala habtejszín
12 db négercsók
25 dkg mascarpone
2 cs. vanília
2 cs. habfix
1 cs. zselatinfix

A csokoládé mázhoz:

10 dkg kristálycukor
3 ek kakaó
4-5 ek. forróvíz (valóban forró!!)
diónyi margarin

Elkészítése:

A piskótát a hozzávalókból a szokott módon készítjük el. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a piskótatésztát és megsütjük. Hagyjuk kihűlni. 

Eközben  elkészítjük a krémet:


A négercsókról lefejtjük az alapját képező nápolyi korongot. A csókokat villával összetörjük. A mascarponét simára keverjük, majd hozzáadjuk a négercsókokat és azzal is jól elkeverjük. A zselatinfixet 4 ek. hideg vízzel elkeverjük és a krémhez adjuk, azzal jól elkeverjük.
A tejszínt kicsit felverjük, beleszórjuk a habfixet, a vaníliás cukrokat, majd keményre verjük és óvatosan beleforgatjuk a mascarponés krémbe.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, egyik felére rákenjük a krémet, majd  
hűtőbe tesszük. 

Kicsit hűtjük, majd bevonjuk csokimázzal.
A mázhoz a cukrot összekeverjük a kakaóporral, majd gyors mozdulatokkal elkeverjük a forróvízzel. (Lényeges, hogy nagyon forró legyen, hogy még a margarin is elolvadhasson benne.) Beledobjuk a margarint és addig keverjük, amíg az elolvad. Ezután a sütemény tetejére simítjuk. (Másnapra megszilárdul, nem ragad, éles késsel elég jól vágható.)

Díszítés:

A négercsók nápolyi korong alapjait ketté vágjuk és minden "szelet" helyébe ferdén beleszúrunk egyet, ezzel díszítve a süteményt. (Ha úgy találjuk, a 24 nápolyi nem elég, vághatjuk négy felé is, akkor hegyével szúrjuk a süteménybe.) Ezzel díszítjük a süteményt. Vagy ki, mivel gondolja mutatósabbnak :)




5 megjegyzés:

Lívia írta...

Nayon finom sütit készítettél és biztos, hogy finom is volt.

Roza írta...

Köszönöm Lívia, finom volt, ízlett a családnak :)

Zsuzsa írta...

Rozikám ! Látom még mindig finomakat sütsz-főzöl !

Zsuzsa írta...

Ezt a süteményt ki fogom próbálni ! ( Ejmi)

Verus írta...

Nagyon jól néz ki, biztos finom lehet! :))

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...