Oldalmegjelenítések:

2020. március 2., hétfő

Fasírt párolt zöldségekkel Rahm szósszal


Hozzávalók:
(2 személyre)

2 db nagyobb sárgarépa feldarabolva
16-18 db kelbimbó
1 db közepes burgonya kockákra vágva
8-10 db karfiolvirág
cukor

30 dkg marha darált hús
1 egész tojás
bors
fokhagyma
reszelt vöröshagyma
1 kk. őrölt paprika
2 x 2 ek. zsemlemorzsa

1 doboz Rahm szósz
2 , 5 dl víz

Elkészítése:

A zöldségeket annyi vízben teszem fel főni, amennyi ellepi. Sózom, pici cukrot teszek bele, hogy a színek szép élénkek maradjanak. Csak kb. 10 percig főzöm, akkor leöntöm róla a vizet és egészen kis hőfokon a saját gőzében hagyom, hogy megpuhuljon.

 A darált húst megfűszerezem, majd jól összedolgozom. Ízlés szerint 6-8 gombócot készítek a masszából. A másik 2 ek. zsemlemorzsában megforgatom őket,

majd  a sütő rácsára terített sütőpapírra rakosgatom. Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm.
Elkészítem a Rahm szószt. A 2 , 5 dl vizet felteszem főni. Beleöntöm a szósz-port és kevergetve addig főzöm, amíg besűrűsödik.
Tálalom az ételt. Ha van kéznél petrezselyemzöld, azzal még megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...