Hozzávalók:
(2 személyre)
2 db nagyobb sárgarépa feldarabolva
16-18 db kelbimbó
1 db közepes burgonya kockákra vágva
8-10 db karfiolvirág
só
cukor
30 dkg marha darált hús
1 egész tojás
só
bors
fokhagyma
reszelt vöröshagyma
1 kk. őrölt paprika
2 x 2 ek. zsemlemorzsa
1 doboz Rahm szósz
2 , 5 dl víz
Elkészítése:
A zöldségeket annyi vízben teszem fel főni, amennyi ellepi. Sózom, pici cukrot teszek bele, hogy a színek szép élénkek maradjanak. Csak kb. 10 percig főzöm, akkor leöntöm róla a vizet és egészen kis hőfokon a saját gőzében hagyom, hogy megpuhuljon.
majd a sütő rácsára terített sütőpapírra rakosgatom. Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütöm.
Elkészítem a Rahm szószt. A 2 , 5 dl vizet felteszem főni. Beleöntöm a szósz-port és kevergetve addig főzöm, amíg besűrűsödik.
Tálalom az ételt. Ha van kéznél petrezselyemzöld, azzal még megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése