Oldalmegjelenítések:

2020. március 3., kedd

Natúr szelet burgonyával, tavaszi salátával

Hozzávalók:
(2 személyre)

30 dkg (3-4 szelet) sertéscomb
őrölt fekete bors
fokhagymapor
2-3 ek. liszt
3 ek. étolaj a sütéshez

kb. 60 dkg apró burgonya

vegyes saláta
ibolya virágok, kb. 30 db 
saláta fix
3 ek. olíva olaj
3 ek. víz

Elkészítése:

A sertés combokat kicsit kiklopfoljuk, borsozzuk, fokhagymaporral beszórjuk és sütésig a hűtőbe tesszük.

A burgonyákat megmossuk, majd sós vízben megfőzzük. Ha megfőttek, leöntjük a vizet és hűvös helyre tesszük, hűlni.
Ha kellemes hőmérsékletűre hűltek, meghámozzuk őket és sütésig félretesszük.
A salátához valókat összeaprítjuk, tehetünk bele galambbegy salátát, jégsalátát, paradicsomot, sárgarépát és az ibolya virágokat. Elkészítjük a saláta-öntetet, de csak tálaláskor öntjük a salátára.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a combokat egyenként a lisztbe mártjuk és mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Kiszedjük egy tálra, ekkor sózzuk meg.
A hús után a burgonyát tesszük az olajba és kevergetve azokat is pirulásig sütjük, majd egy tálra tesszük a hússal.

A salátára ráöntjük az öntetet, óvatosan összekeverjük és tálalhatunk.




Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...