Hozzávalók:
(2 személyre)
2 fél csirkemell filé
2 szelet ujjnyi vastag cheddar (vagy más kemény) sajt
2-3 ek. extraszűz olívaolaj
Páchoz:
2 ek. olívaolaj
1 tk. barnamártás
szegfűbors ízlés szerint
tabasco szósz ízlés szerint
1 tk. vöröshagyma-krém
1 tk. csípős piros arany krém
őrölt curry ízlés szerint
1 kk. szegfűgombás fűszersó
Körethez:
1-2 ek. olívaolaj
12,5 dkg rizs
25 dkg forró víz
só
4 db apró, v. 2 nagyobb paradicsom - felkockázva
vágott petrezselyemzöld
Salátához:
vegyesen fehér és lila káposzta
csíkokra vágott sárgarépa
1 cs. olaszos salátafix
3 ek. hideg víz
3 dk. olíva olaj
1 kk. cukor, v. édesítőszer
1 kk. 10 %-os ecet, v. almaecet
Elkészítése:
A csirkemell-filét felszúrjuk, hogy később a sajt-rudakat bele tudjuk dugni. A páchoz valókat összekeverjük, a csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva pár órát állni hagyjuk.
Mielőtt a körethez látnánk, kapcsoljuk be a sütőt 100 fokra, alsó-felső lángra.A rizskörethez az olajat felforrósítjuk, beletesszük a rizst, megsózzuk, fehéredésig magas hőfokon kevergetjük, majd felöntjük a kétszeres mennyiségű forró vízzel. Egy pillanat alatt felforr, fedjük be és tegyük be az előmelegített sütőbe. Ott szépen, egymaga, kevergetés nélkül elkészül, amikorra a tálalásra kerül sor.
A pácból kivesszük a felszúrt csirkemelleket, beledugjuk a sajtrudakat, fogvágóval összetűzzük. Egy serpenyőbe öntjük a maradék páclevet, ha kell, még 1-2 kanál olivaolajat, felforrósítjuk és a megtöltött mell mindkét oldalát pár perc alatt szép pirosra sütjük. Lényeges, hogy gyorsan süssük meg, akkor a mell nem szárad ki.
Tálalásig tartsuk melegen.
A salátára öntsük rá a salátalevet, alaposan keverjük össze, majd adagoljuk ki.
Tálaláskor a rizs közé keverjük a kockára vágott paradicsomot, bőven megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Tányérra teszünk a rizsből, egy csirkemellet, majd zsályával, egészben hagyott petrezselyemlevéllel, bazsalikommal, citromfűvel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése