Oldalmegjelenítések:

2020. május 3., vasárnap

Cheddar sajttal töltött csirkemell filé paradicsomos rizzsel, salátával

Azt is mondhatom, hogy Anyák Napja alkalmából  - mivel betartjuk a távolságtartási javaslatot, tehát Péter fiam és a kislányok videon köszöntöttek fel, Lacifiam telefonált, mivel dolgozott, az ikrek pedig idebicajoztak, de kellő távolságot tartva  a saját érdekemben, felköszöntöttek
- készítettem ezt az ünnepi ebédet:


Hozzávalók:
(2 személyre)

2 fél csirkemell filé
2 szelet ujjnyi vastag cheddar (vagy más kemény) sajt
2-3 ek. extraszűz olívaolaj

Páchoz:

2 ek. olívaolaj
1 tk. barnamártás
szegfűbors ízlés szerint
tabasco szósz ízlés szerint
1 tk. vöröshagyma-krém
1 tk. csípős piros arany krém
őrölt curry ízlés szerint
1 kk. szegfűgombás fűszersó

Körethez:

1-2 ek. olívaolaj
12,5 dkg rizs
25 dkg forró víz

4 db apró, v. 2 nagyobb paradicsom - felkockázva
vágott petrezselyemzöld

Salátához:

vegyesen fehér és lila káposzta
csíkokra vágott sárgarépa
1 cs. olaszos salátafix
3 ek. hideg víz
3 dk. olíva olaj
1 kk. cukor, v. édesítőszer
1 kk. 10  %-os ecet, v. almaecet

Elkészítése:

A csirkemell-filét felszúrjuk, hogy később a sajt-rudakat bele tudjuk dugni. A páchoz valókat összekeverjük,  a csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva pár órát állni hagyjuk.

Mielőtt a körethez látnánk, kapcsoljuk be a sütőt 100 fokra, alsó-felső lángra.A rizskörethez az olajat felforrósítjuk, beletesszük a rizst, megsózzuk, fehéredésig magas hőfokon kevergetjük, majd felöntjük a kétszeres mennyiségű forró vízzel. Egy pillanat alatt felforr, fedjük be és tegyük be az előmelegített sütőbe. Ott szépen, egymaga, kevergetés nélkül elkészül, amikorra a tálalásra kerül sor.

A pácból kivesszük a felszúrt csirkemelleket, beledugjuk a sajtrudakat, fogvágóval összetűzzük. Egy serpenyőbe öntjük a maradék páclevet, ha kell, még 1-2 kanál olivaolajat, felforrósítjuk és a megtöltött mell mindkét oldalát pár perc alatt szép pirosra sütjük. Lényeges, hogy gyorsan süssük meg, akkor a mell nem szárad ki.
Tálalásig tartsuk melegen.

A salátára öntsük rá a salátalevet, alaposan keverjük össze, majd adagoljuk ki.
Tálaláskor a rizs közé keverjük a kockára vágott paradicsomot, bőven megszórjuk frissen vágott petrezselyemzölddel. Tányérra teszünk a rizsből, egy csirkemellet, majd zsályával, egészben hagyott petrezselyemlevéllel, bazsalikommal, citromfűvel díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...