Egy kevés változtatással készítettem el.
Hozzávalók:
(2 személyre)
4 szelet marhahús (felsál, rostélyos, vagy hátszín)
2 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 , 5 ek zsír (vagy más zsiradék)
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
Elkészítése:
Közben a hagymát félbe, aztán karikára vágom, a fokhagymagerezdeket negyedelem. Amikor a húsok mindkét oldala enyhén megpirult, az alját felöntöm egy pici vízzel. Megszórom a fokhagymával, és a tetejére teszem a hagymakarikákat.
Most felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Még egy kis só, bors. Amikor felforrt, kicsire veszem, és kis lángon, lefedve, másfél óra alatt omlósra párolom. Időnként, ha kell, aláöntök egy pici vizet. A lényeg, hogy maradjon szaftja.
A klasszikus tejes-vajas krumplipürével és céklával kínáltam, de salátaidényben a legjobb salátával készíteni. Sőt! Galuskával, netán burgonyakrokettel sem megvetendő étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése