Oldalmegjelenítések:

2020. augusztus 12., szerda

Hagymás felsál

A recept innen származik.
Egy kevés változtatással készítettem el.

Hozzávalók:
(2 személyre)

4 szelet marhahús (felsál, rostélyos, vagy hátszín)
2 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 , 5  ek zsír (vagy más zsiradék)
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítése:

A hússzeleteket megsózom, megborsozom. Egy serpenyőben a zsírt felforrósítom, a szeletek mindkét oldalát néhány perc alatt fehéres-aranybarnára pirítom.

Közben a hagymát félbe, aztán karikára vágom, a fokhagymagerezdeket negyedelem. Amikor a húsok mindkét oldala enyhén megpirult, az alját felöntöm egy pici vízzel. Megszórom a fokhagymával, és a tetejére teszem a hagymakarikákat.

Most felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Még egy kis só, bors. Amikor felforrt, kicsire veszem, és kis lángon, lefedve, másfél óra alatt omlósra párolom. Időnként, ha kell, aláöntök egy pici vizet. A lényeg, hogy maradjon szaftja.

A klasszikus tejes-vajas krumplipürével és céklával kínáltam, de salátaidényben a legjobb salátával készíteni. Sőt! Galuskával, netán burgonyakrokettel sem megvetendő étel.


Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...