Hozzávalók:
(4 főre)
0,5 kg sertéshús: comb, v. tarja
1 kg burgonya
6 gerezd fokhagyma
1 mk. majoránna
1 mk. őrölt pirospaprika
1 mk. őrölt bors
10 dkg vöröshagyma
2-3 ek. étolaj
só
Elkészítése:
A húst apró (körülbelül 2 x 2 centis) kockákra vágjuk, majd étolajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírjára sült, felöntjük vízzel, és mi ezután adjuk hozzá a fokhagymapréssel szétnyomott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát. Legtöbbször mások ezt a hússal együtt pirítják le, de így jobban megmarad és intenzívebb a két fajta hagyma íze a végeredményben. Hozzáadjuk a sót ízlés szerint, a borsot, a piros paprikát és a majoránnát, és elkezdjük főzni. Ha elfő a víz, akkor pótoljuk menet közben.
Amikor a hús már félig kész (ez nagyjából 30-40 perc), kicsi vizet öntünk rá, tovább pároljuk az egészet még 15-20 percig, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ekkor már nem öntjük rá a vizet, hanem hagyjuk, hogy elfőjön, és zsírjára sütjük a húst.
Közben az összevágott krumplit néhány kanál étolajban megforgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és sütőben megsütjük. Néha megkevergetjük. Végül a húst és a krumplit összekeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése