Oldalmegjelenítések:

2020. szeptember 13., vasárnap

Brassói aprópecsenye


 

Hozzávalók:

(4 főre)



0,5 kg sertéshús: comb, v. tarja

1 kg burgonya

6 gerezd fokhagyma

1 mk. majoránna

1 mk. őrölt pirospaprika

1 mk. őrölt bors

10 dkg vöröshagyma

2-3 ek. étolaj


Elkészítése:


A húst apró (körülbelül 2 x 2 centis) kockákra vágjuk, majd étolajon megpirítjuk. Miután kicsit zsírjára sült, felöntjük vízzel, és mi ezután adjuk hozzá a fokhagymapréssel szétnyomott fokhagymát és az apróra vágott vöröshagymát. Legtöbbször mások ezt a hússal együtt pirítják le, de így jobban megmarad és intenzívebb a két fajta hagyma íze a végeredményben. Hozzáadjuk a sót ízlés szerint, a borsot, a piros paprikát és a majoránnát, és elkezdjük főzni. Ha elfő a víz, akkor pótoljuk menet közben.

Amikor a hús már félig kész (ez nagyjából 30-40 perc), kicsi vizet öntünk rá, tovább pároljuk az egészet még 15-20 percig, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ekkor már nem öntjük rá a vizet, hanem hagyjuk, hogy elfőjön, és zsírjára sütjük a húst.

Közben az összevágott krumplit néhány kanál étolajban megforgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és sütőben megsütjük. Néha megkevergetjük. Végül a húst és a krumplit összekeverjük.



Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...