Oldalmegjelenítések:

2021. február 2., kedd

Zöldséges sült csirkecomb


Hozzávalók:

60 dkg (kb. 4 nagyobb) csirke alsócomb
20 dkg brokkoli
20 dkg karfiol
25 dkg negyedelt csiperkegomba
5 dkg (1 kis fej) lilahagyma
olívaolaj

bors
szegfűgombás fűszersó (opcionális)
szarvasgombás fűszerolaj (opcionális)

Elkészítése:

A megtisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit olívaolajjal kikenünk. Beleöntjük a gombát, közé helyezzük a combokat, megszórjuk a szeletekre vágott lilahagymával. Rárakjuk a brokkolit, a karfiolt, megszórjuk a szegfűgombás fűszersóval (ennek hiányában sima sóval), szórunk rá bőven szarvasgombás fűszerolajat (ennek hiányában olívaolajat, de a sima napraforgóolaj is megfelel).


A sütőt 200 fokon előmelegítjük. A tepsit alufóliával letakarjuk, pár apró lyukat csinálunk a fóliára, hogy túlságosan sok folyadék ne keletkezzen. Kb. 30-40 perc elteltével megnézzük a tepsit. A combokat megforgatjuk, majd visszatesszük a fóliát és a tepsit visszatoljuk a sütőbe. Ismét 30-40 percig sütjük.
Amikor megsültek a combok és a zöldségek, tálalhatunk. 
Lehet hozzá készíteni pl. öntetet, salátát, ki mit szeret. 
Mi most salátával fogyasztottuk.


1 megjegyzés:

Ani írta...

Ez nagyon finom lehetett. Mi is szeretjük így.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...