Oldalmegjelenítések:

2021. március 21., vasárnap

Tejszínes-mogyorós csirkemell főzőbanán-gesztenye körettel, friss vegyes salátával




Hozzávalók:
(2 személyre)

A csirkéhez:

250 gr csirkemell filé
20 gr földimogyoró
2 ek étolaj
10 gr étkezési keményítő
200 ml tejszín (22 %-os)
bors
petrezselyemzöld

A körethez:

2 ek étolaj
100 gr főzőbanán (Plantain)
100 gr főtt gesztenye

Salátához:

200 gr vegyes friss saláta
saláta magkeverék
saláta fix
2 ek étolaj
4 ek víz
1 tk cukor
1 tk ecet

Elkészítése:

A csíkokra vágott csirkemell filét forró olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a mogyorót, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, picit forraljuk, majd kb. 1 ek. étkezési keményítővel, melyet kevés vízzel keverünk ki, besűrítjük. Petrezselyemzölddel szórjuk meg.

A főzőbanánt 1 cm-es szeletekre vágjuk. Forró olajon átforgatjuk, ha nem puhulna gyorsan, akkor visszavesszük a lángot és lefedve, saját gőzében pároljuk. Amikor megfelelőnek találjuk, hozzáadjuk a gesztenyét, azzal éppen csak annyi ideig pirítjuk, amíg a gesztenye átforrósodik. Tálalásig melegen tartjuk.


A salátához elkészítjük a felöntőlevet, amihez egy kis edénybe öntjük a salátafixet, hozzáadunk 1 tk. cukrot, 1 tk. ecetet, 2 ek. étolajat, 4 ek. vizet. Ezt jól összekeverjük és a salátára öntjük, majd megszórjuk a saláta maggal. Ezt időzítsük úgy, hogy elkészülte után már a tálalás következzen.











1 megjegyzés:

laciferi írta...

Isteni fincsi.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...