Oldalmegjelenítések:

2021. március 17., szerda

Salzburger Nockerl (Salzburgi galuska)

Nem is kellett azért Németországba mennem, hogy egy eredeti német édességet elkészíthessek. Itt találtam rá.😀


 


Hozzávalók:
(2 személyre)

4 db tojásfehérje
4 db tojássárgája
1 ek finomliszt
1 ek porcukor
szükség szerint vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:

A tojások fehérjét verjük kemény habbá, ha a vége felé járunk, adjuk hozzá a porcukrot.
A lisztet szitáljuk rá, és óvatosan forgassuk össze.
Majd apródonként adjuk hozzá a tojások sárgáját is.
A masszát egy (kisebb) kivajazott tepsibe öntjük, elsimítjuk.
Végül előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt, aranysárgára sütjük.
Tálaláskor tányérokra szaggatjuk, vaníliás porcukorral, vagy kedvenc lekvárunkkal tálaljuk.




6 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon finom könnyed desszertet készítettél, lehet hogy egyszer kipróbálom majd.
És így utólag kívánok boldog blogszülinapot és kitartást, jó egészséget és sok sikert a folytatáshoz! 😊

Roza írta...

Katalin, nagyon szépen köszönöm :)

teller-cake írta...

Ezzel én is régóta szemezem, köszönet a receptért.

Roza írta...

Szívesen :)

laciferi írta...

Egyszer nekem is! JÓ!?

Roza írta...

Mint mindig :)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...