40 dkg csirkemell-filé (2 fél db)
25 dkg gomba
5 dkg vöröshagyma
1 dl kókusz tejszín (lehet sima is)
4 ek. étolaj
frissen őrölt bors
petrezselyemzöld
2 ek. szójaszósz
só
25-30 dkg szarvacska tészta
Elkészítése:
A hagymát félfőre vágjuk (először ketté vágjuk, majd keresztben szeleteljük fel) és 2 ek. étolajon, kissé megsózva, fedő alatt párolni kezdjük. Közben a gombát felszeleteljük. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, rátesszük a gombát. Kissé megsózzuk, borsozzuk és készre főzzük. Amikor elkészül, ráöntünk a kókusz tejszínt, egyet forralunk rajta és rádobjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Elkeverjük és melegen tartjuk.
Egy serpenyőben, kb. 2 ek. étolajon pirítani kezdjük a csíkokra vágott csirkemell filét. Csak akkor sózzuk meg, amikor már elfőtte a keletkezett levet és színe is kezdett lenni. Mielőtt megsóznánk, tegyük rá a szójaszószt, lehet, hogy nem is kíván utána sót a hús.
A húst is melegen tartjuk.
A szarvacska tésztát a tasakon lévő utasítás szerint megfőzzük, egy pár csepp olajat szórunk rá, hogy tálalásig ne ragadjon össze.
Ezután tálalunk. Adhatunk hozzá salátát, esetleg kovászos uborkát, ki hogyan szereti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése