Oldalmegjelenítések:

2021. június 22., kedd

Túrós avokádókrémmel töltött kakaós piskóta

 





Hozzávalók:

A piskótához:

4 db tojás
4 ek cukor
1 ek olaj
3 ek liszt
1 ek kakaó
fél cs sütőpor

Elkészítése:

A szokott módon kakaós piskótát készítünk. (20x23 cm-es tepsiben) Ha megsült, kihűtjük, majd lapjában kettévágjuk és megtöltjük a következő töltelékkel:

Krém:

1 közepes db avokádó
1 lime-ból nyert limelé
175 g tehéntúró (10% zsírtartalom)
30 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
100 g habtejszín


Az avokádóhúst a limelével, tehéntúróval, cukorral és vaníliás cukorral a botmixerrel pürésítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és az avokádókrémhez keverjük.

Tetejére csokimázat tehetünk:

Csokimáz:

10 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
2-3 ek. forróvíz
3 dkg margarin

Elkészítése:

A porcukrot és a kakaót összekeverjük. Hozzákeverünk 3-4 ek. forró vizet, majd a margarint. Ahogy a margarin elolvadt, máris a süteményre kenjük. Ha megszilárdul, nem ragad, jól szeletelhető.

Megszórhatjuk apróra vágott dióval a tetejét., de ez opcionális.




2 megjegyzés:

Ani írta...

Mióta ritkábban posztolsz, ritkábban járok errefelé, pedig ez egy nagyon izgalmas recept. Csak finom lehet.

Roza írta...

Szia Ani! A recept tényleg finom, alkalomadtán próbáljad ki :)
Sajnos, ez a jövő-menő életmód nem kedvez a blogolásnak. Sajnálom is, nagyon!
Én is lemaradok a megszokott társaságtól és ők is rólam :( De ilyen az élet:)
Viszont örülök, hogy itt jártál! <3

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...