Hozzávalók:
(2 személyre)
2 egész csirkecomb
4 db sárgarépa
3 db burgonya
6 db karfiolrózsa
16 db kelbimbó
1/2 cs barna mártás por
1/4 l. víz
3-4 ek étolaj
só
bors
cukor
őrölt cseresznyepaprika, v. -krém
őrölt cseresznyepaprika, v. -krém
Elkészítése:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és kb. fél-1 órahosszat állni hagyjuk.
Egy serpenyőbe öntjük az olajat, felmelegítjük, beletesszük a combokat, mindkét oldalukat kicsit megkapatjuk, majd fedő alatt, alacsonyabb hőmérsékleten sütni kezdjük.
Közben sós-cukros vizet teszünk fel forrni, a zöldségek megpárolásához. Először azokat tesszük a forrásban lévő vízbe, amelyeknek kevés idő kell. Néhány percig forraljuk, hogy ne puhuljanak meg teljesen, legyenek kicsit roppanósak. Miután kivettük őket egy edénybe és melegen tartjuk, mehet a vízbe a burgonya és végül a sárgarépa.
A combokat közben meg-megfordítjuk.
Mikor a zöldségekkel végeztünk, elkészítjük a barna mártást. 1/4 liter vízbe szórjuk az 1 adagnyi mártásport, teszünk hozzá fél kávéskanálnyi cseresznyepaprikát, hogy a szósz majd kellemesen csípős legyen. Addig hagyjuk a tűzön, amíg felforr. Folyamatosan kevergetjük, hogy oda ne égjen és csomós se legyen. Amikor elkészül, kiöntjük a szószos tálkába, alufóliával bebugyoláljuk és azt is meleg helyre tesszük.
Megnézzük, hogy a hús kellően puha-e, majd mindent kirakunk egy tálba, amiben odavisszük az ebédlőasztalra és kitálaljuk az adagokat.
Megnézzük, hogy a hús kellően puha-e, majd mindent kirakunk egy tálba, amiben odavisszük az ebédlőasztalra és kitálaljuk az adagokat.
1 megjegyzés:
Hol veszed a mártásport? Bevallom, azt hittem, hogy most megtanulok barnamártást készíteni.
Megjegyzés küldése