Oldalmegjelenítések:

2021. augusztus 16., hétfő

Amerikai palacsinta

 

Hozzávalók:
(kb. 10-12 db-hoz)

3 db tojás
12 dkg finomliszt
1 mk sütőpor
1 . 5 dl tej
csipetnyi só
ízlés szerint cukor
kevés étolaj a sütéshez

Elkészítése:

Az amerikai palacsinta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.

A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű tésztát kapunk.

A tojásfehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához forgatjuk. Ezután negyed óráig a hűtőben pihentetjük.

Előmelegített teflonserpenyőben aranybarnára sütjük az amerikai palacsinták mindkét oldalát. Ki, ki kedve szerint adhatja a lekvártól a mogyorókrémen át a különböző pudingokig, nyáron még fagyit is :) Állítólag juharsziruppal a legfinomabb...



2 megjegyzés:

Verus írta...

Gyakran sütök én, a nagyfiam egyik kedvence! :) Nagyon kis guszták lettek a tieid is! :))

Roza írta...

Köszi, Veruska! :)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...