Hozzávalók:
(kb. 10-12 db-hoz)
12 dkg finomliszt
1 mk sütőpor
1 . 5 dl tej
csipetnyi só
ízlés szerint cukor
kevés étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Az amerikai palacsinta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk.
A sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet, majd addig keverjük, amíg sűrű, egynemű tésztát kapunk.
A tojásfehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához forgatjuk. Ezután negyed óráig a hűtőben pihentetjük.
Előmelegített teflonserpenyőben aranybarnára sütjük az amerikai palacsinták mindkét oldalát. Ki, ki kedve szerint adhatja a lekvártól a mogyorókrémen át a különböző pudingokig, nyáron még fagyit is :) Állítólag juharsziruppal a legfinomabb...
2 megjegyzés:
Gyakran sütök én, a nagyfiam egyik kedvence! :) Nagyon kis guszták lettek a tieid is! :))
Köszi, Veruska! :)
Megjegyzés küldése