Hozzávalók:
(2 főre)
1 db avokádó
2 db tojás
3 evőkanál finomliszt
1 , 5 dl zsemlemorzsa
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
Elkészítése:
Az avokádót félbevágjuk, és kivesszük a magját. Majd óvatosan lehúzzuk a héját.
Ujjnyi szeletekre vágjuk az avokádót, majd lisztbe forgatjuk. Ezután a felvert tojásokban megforgatjuk.
Egy tálba öntjük a morzsát, amit megszórunk a csípős fűszerpaprikával. Jól összekeverjük, amibe aztán mehetnek egy forgatásra az avokádó szeletek.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe elhelyezzük az avokádó szeleteket, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 10-15 perc alatt megsütjük.
Sütőből kivéve megsózzuk, és majonézes mártogatóval fogyaszthatjuk is!
Vagy nagy adag salátával:)
2 megjegyzés:
Izgalmas! Sose jutott volna az eszembe avokádót rántani. Saját ötlet?
Igen, Ani :) Mindenféle zöldségeket ki lehet rántani, gondoltam, megpróbálom ezt is, ugyanis nagyon szeretem :)
Megjegyzés küldése