Oldalmegjelenítések:

2021. október 3., vasárnap

Bratkartoffel (sült burgonya), leber käse (májsajt) friss vegyes saláta

 

Hozzávalók:
(2 személyre)

6-7 db kb. egyforma nagyságú burgonya 
étolaj

2 szelet májsajt (leber käse - bajor specialitás)
1 cs, (20 dkg) friss vegyes saláta
ízlés szerint salátaöntet

Elkészítése:

A burgonyákat héjában kb. félkészre főzzük. Megpucoljuk, kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a burgonya-karikákat beletesszük és alacsony hőmérsékleten, lapátkanállal sűrűn megforgatva addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
A leberkäse mindkét felét  2 ek. étolajon pirosra sütjük.
Elkészítjük a salátalevet, a salátát összekeverjük, majd egy kevés állás után tálalhatjuk.

5 megjegyzés:

Ani írta...

Finom lehet, de mi az a májsajt?

Roza írta...

Ani, azt nem tudom megmagyarázni neked, német termék, de talán úgy mondanám, olyan, mint a sertésmájkrém, csak vágható formában. Keményebb, kevésbé máj ízű, és szeretik feltétnek. A májsajt az egyenes fordítás, nem találtam neki magyar megfelelőt, mivel nálunk még nem találkoztam vele egyetlen üzletben sem. Nem tudom, ezzel jól meg tudtam-e magyarázni?
Érdeklődhetek Noémi felől? Jól alakultak a dolgok? Sikerült megoldani mindent?

teller-cake írta...

Igazi német fogás, nagyon jól sikerült!

Ani írta...

Köszönöm a választ. Kedves, hogy érdeklődsz Noémi felől. Igen, Noémi kijutott. Úgy néz ki, hogy van állása, még a szállás problémás a jövő hónaptól. Imáinkban hordozzuk.

Roza írta...

Teller-Cake, úgy bizony! :) Köszi :)

Ani, én is gondolok Noémira, hogy sikeres legyen az élete, a Jóisten segítse!

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...