Hozzávalók:
(2 személyre)
6-7 db kb. egyforma nagyságú burgonya
só
étolaj
2 szelet májsajt (leber käse - bajor specialitás)
1 cs, (20 dkg) friss vegyes saláta
ízlés szerint salátaöntet
Elkészítése:
A burgonyákat héjában kb. félkészre főzzük. Megpucoljuk, kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a burgonya-karikákat beletesszük és alacsony hőmérsékleten, lapátkanállal sűrűn megforgatva addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
A leberkäse mindkét felét 2 ek. étolajon pirosra sütjük.
Elkészítjük a salátalevet, a salátát összekeverjük, majd egy kevés állás után tálalhatjuk.
5 megjegyzés:
Finom lehet, de mi az a májsajt?
Ani, azt nem tudom megmagyarázni neked, német termék, de talán úgy mondanám, olyan, mint a sertésmájkrém, csak vágható formában. Keményebb, kevésbé máj ízű, és szeretik feltétnek. A májsajt az egyenes fordítás, nem találtam neki magyar megfelelőt, mivel nálunk még nem találkoztam vele egyetlen üzletben sem. Nem tudom, ezzel jól meg tudtam-e magyarázni?
Érdeklődhetek Noémi felől? Jól alakultak a dolgok? Sikerült megoldani mindent?
Igazi német fogás, nagyon jól sikerült!
Köszönöm a választ. Kedves, hogy érdeklődsz Noémi felől. Igen, Noémi kijutott. Úgy néz ki, hogy van állása, még a szállás problémás a jövő hónaptól. Imáinkban hordozzuk.
Teller-Cake, úgy bizony! :) Köszi :)
Ani, én is gondolok Noémira, hogy sikeres legyen az élete, a Jóisten segítse!
Megjegyzés küldése