Hozzávalók:
(2 személyre)
30 dkg csirkemell-filé
3 ek. étolaj
20 dkg-nyi vegyes saláta
25 dkg zöld olajbogyó
tetszés szerint saláta-öntet v. salátafix
őrölt bors
só
a salátára vegyes magok
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágtam, megborsoztam, majd kb. 3 ek. étolajat felforrósítottam és abban - gyakran megkeverve és nem lefedve - szép rózsaszínűre sütöttem. Kicsit megsóztam. Ezután kiöntöttem olajostól egy tányérra, hogy hűljön.
A salátát mindenki a saját ízlése szerint készítheti és ha van bevált salátaöntete, azzal készítse. Ha szívesen kísérletezik, vegyen salátafixet, készítse azzal. (Én bolti salátát használtam, vegyeset, 20 dkg-osat). Salátafixet a ráírtak szerint (3 ek. víz, ebben elkevertem a fixet. Olajat nem öntöttem rá, rajta volt a csirkemellen) készítsük el. Ha szeretnénk édesebbre, savanykásabbra, lehet fehér balzsamecetet, vagy citromlevet tenni bele.
Közvetlenül tálalás előtt összekevertem a csirkemellet a saláta többi hozzávalójával, laza mozdulatokkal. Kitálaltam, majd még egy fél paradicsommal díszítettem és bőven szórtam rá vegyes salátamagokat. (Ez a mennyiség 2 főnek elégséges pl. ebédre, ha netalántán fogyóznak.
2 megjegyzés:
Nagyon finomat készítettél. Én is szeretem az ilyeneket, de mégsem szoktam készíteni.
Ani, ne haragudjál, de jót nevettem:) Persze, lehet készen is venni... Fő, hogy egészséges és finom.
Megjegyzés küldése