Hozzávalók:
(2-3 személyre)1 db kisebb karfiol
25 dkg darált hús
1 cs. bolognai szósz alap
2 dl víz
5 dkg zsír
10 dkg főtt rizs
1 db tejföl, 200 g, 24-30 %-os
1 dbtojás
5 dkg reszelni való sajt
Elkészítése:
A karfolt rózsáira szedjük, majd sós forró vízbe dobjuk kb. 10 percre. Onnan hideg vízbe szedjük ki, hogy ne főjjön tovább.
A darált húst egy kevés olajon megpirítjuk. Ráöntjük a 2 dl hideg vizet és hozzáadjuk a bolognai szósz alapot, amellyel alaposan elkeverjük. (Én tettem bele még őrölt cseresznyepaprikát, mert szeretjük az erőset.) Amikor a szósszal ismét felforrt a darált hús, levettem a tűzről és hozzákevertem a főtt rizst.
Egy megfelelő méretű edényt kizsíroztam, majd a karfiol felét leraktam az aljára. Ráöntöttem a darált húsos ragut, majd a maradék karfiolt a tetejére rakosgattam.
A tejfölt kikevertem a tojással, hozzáadtam a reszelt sajtot és a karfiol tetején szépen elegyengettem.
Előmelegített 200 fokos sütőben 30-40 percig sütjük (ill. amíg a tejfölös sajt szépen megpirul a tetején).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése