Oldalmegjelenítések:

2021. szeptember 6., hétfő

Rakott karfiol


Hozzávalók:

(2-3 személyre)

1 db kisebb karfiol
25 dkg darált hús
1 cs. bolognai szósz alap
2 dl víz
5 dkg zsír
10 dkg főtt rizs
1 db tejföl, 200 g, 24-30 %-os
1 dbtojás
5 dkg reszelni való sajt

Elkészítése:

A karfolt rózsáira szedjük, majd sós forró vízbe dobjuk kb. 10 percre. Onnan hideg vízbe szedjük ki, hogy ne főjjön tovább.
A darált húst egy kevés olajon megpirítjuk. Ráöntjük a 2 dl hideg vizet és hozzáadjuk a bolognai szósz alapot, amellyel alaposan elkeverjük. (Én tettem bele még őrölt cseresznyepaprikát, mert szeretjük az erőset.) Amikor a szósszal ismét felforrt a darált hús, levettem a tűzről és hozzákevertem a főtt rizst.

Egy megfelelő méretű edényt kizsíroztam, majd a karfiol felét leraktam az aljára. Ráöntöttem a darált húsos ragut, majd a maradék karfiolt a tetejére rakosgattam.
A tejfölt kikevertem a tojással, hozzáadtam a reszelt sajtot és a karfiol tetején szépen elegyengettem.

Előmelegített 200 fokos sütőben 30-40 percig sütjük (ill. amíg a tejfölös sajt szépen megpirul a tetején).





Én salátát készítettem hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...