2011. március 28., hétfő

Burgonyás lepény (as. Pisti pogácsa)

Megbetegedett Bence unokám... Holnap jönnek hozzám. Lackó ugyan már ma eljött volna, de apukájuk holnap tudja elhozni őket. Bencémnek diétáznia kell, de tudom, ha kicsit jobban van, nem igazán akar sóban vízben főtt krumplit, meg háztartási kekszet rágicsálni. Boldogok lesznek, ha egy finom  húslevest főzök és hozzá burgonyás lepényt. Imádják.
A burgonyás lepényt a családban Pisti pogácsa névvel illetjük, szegény bátyám után, aki fiatalon ment el közülünk immáron 20. éve, és az ő kedvence volt ez az egyáltalán nem pogácsa. Nagyanyám mindig megsütötte, nem csak az ő, bármelyikünk kedvére. Később édesanyám is - főleg az unokáknak - ezzel kedveskedett.

Még tepsiben a pogácsa:


Hozzávalók:


70 dkg főtt, áttört, kihűtött burgonya,
70 dkg liszt
20 dkg zsír, vagy 25 dkg margarin (zsírral eredetibb, mert ez egy régi recept)
2 tojás +1 a tetejére
1 nagy evőkanál tejföl
só - jócskán

Elkészítése:


Mindezt összegyúrjuk, kizsírozunk egy gáztepsit, beleterítjük, szétnyomkodjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, átlósan késsel "megrácsozzuk" és forró sütőben szép pirosra sütjük.
Egyszerű, de nagyon finom burgonyás étel.



A hosszúkás gáztepsiben sütve és 30 kockára vágva 1 kocka szénhidráttartalma: 22 gramm



4 megjegyzés:

skolikagi írta...

Szia, nagyon jók a receptjeid:-) Ilyen burgonyás lepényt én is szoktam csinálni, igaz, lereszelt, nyers burgonyával:-) Egyszer így is kipróbálom:-)

Roza írta...

Tudom ajánlani:) Biztosan az is finom, amit Te készítesz, de nálunk ez fontos családi kedvenc:)

Vicuska írta...

Nekem tetszik!!!

Roza írta...

Köszönöm, Vicuska:)

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...