Hozzávalók:
(4 személyre)
70 dkg sertéshús (lapocka, comb)
10 dkg füstölt kenyérszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1-2 paradicsom (kb. 10 dkg)
1 db paprika
5 dkg füstölt sonka
10-12 dkg csemege uborka
2 mokkáskanál őrölt paprika
1 evőkanál étolaj
bors
só
Elkészítése:
A húst, a szalonnát és a sonkát csíkokra, hagymát kockákra, a paradicsomot, a paprikát, az uborkát és a fokhagymát vékony szeletekre vágtam.
Az olajon lassan olvasztani kezdtem a szalonnát. Amikor kellő mennyiségű zsír kiolvadt belőle, de még nem száradt ki, rátettem a hagymát, kicsit megsóztam és fedő alatt üvegesre pároltam.
Rátettem a húst, a sonkát, a paprikát, a paradicsomot, az uborkát, a fokhagymát, a frissen őrölt borsot és nagy lángon fedő alatt addig főztem, amíg a hús magától levet nem engedett. Időnként megkevertem. Amikor már jó kis leve volt, rátettem két mokkáskanálnyi őrölt paprikát, elkevertem, felöntöttem annyi vízzel, amennyi éppen ellepte és kis lángon, fedő alatt puhára pároltam. Finom sűrű szaftja lett.
Galuskával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése