3 db nagyméretű ostyalap
20 dkg kókuszreszelék
30 dkg cukor
15 dkg liszt
2 dl tej
25 dkg margarin
2 evőkanál kakaó
2 cs. vaníliás cukor
Elkészítése:
A tejet a kókuszreszelékkel és a cukorral felfőzzük, de csak annyira, amíg a cukor elolvad.
Belekeverjük a lisztet, még 5 percig kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk a margarint is és lehúzzuk a tűzről.
Addig kevergetjük, amíg a margarin teljesen felolvad.
Ha kihűlt a krém, két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a vaníliás cukrot.
Az első ostyalapra kenjük a kakaós krémet, rátesszük a második ostyalapot, arra a vaníliás krémet kenjük, majd befedjük a harmadik ostyalappal. Lepréseljük, majd hideg helyen hagyjuk, hogy a krém megdermedjen, a lapok kicsit puhuljanak.
Utána szeleteljük.
Jó pár napig gond nélkül eláll, tehát alkalomadtán jó előre elkészíthető és jól fagyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése