Hozzávalók:
20 dkg vajaskifli
3 tojás
0,5 l tej
10 dkg cukor
3 dkg vaj
10 dkg darált dió
10 dkg mazsola
0,5 dl rum, vagy rumaroma
0,5 kg alma
3 evőkanál baracklekvár
Elkészítése:
Az 1-2 napos kifliket karikára vágjuk és egy mély tálba tesszük. A tojássárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a tejet és a felszeletelt kiflikre öntjük. Egy ideig benne áztatjuk. Egy tűzálló tálat, vagy egy kisebb tepsit kizsírozunk és az áztatott kifliket belerétegezzük a rumba áztatott mazsolával, dióval meghintve. Mazsola helyett - mint ahogy én is tettem - meggybefőttet használtam. Az almát vékony szeletekre vágjuk és tetejét ezzel beborítjuk. Jó meleg sütőben 30 percit sütjük. Közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a baracklekvárt - vagy pár kanállal a befőtt levéből - és a megsült tészta tetejére simítjuk. 10-15 percig gyenge tűznél még addig sütjük, míg a hab jól felemelkedik és kissé megpirul.
Kockákra vágva tálaljuk.
3 megjegyzés:
Még sosem készítettem máglyarakást, de nagyon jól hangzik.
Még én sem készítettem, pedig nagyon jónak tűnik :)
Finom:) Én is a jó múltkor készítettem először, amikor itt voltak az unokák és jó sok kifli megmaradt.
Csak javasolni tudom, készítsétek el:)
Megjegyzés küldése