(2 személyre)
4 szelet tengeri halfilé
só
zsemlemorzsa
liszt
tojás
Elkészítése:
A tengeri halfilét besóztam, majd a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepaníroztam. Forró olajban kisütöttem őket.
A burgonyapüré hozzávalói:
(2 személyre)
60 dkg burgonya
5 dkg vaj
1,5 dl tej
szerecsendiósó
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítottam, kockákra vágtam, majd sós vízben puhára főztem.
Hozzáadtam az 5 dkg vajat, kevés reszelt szerecsendiót és krumplinyomóval összetörtem. Hozzáöntöttem a forró tejet és habosra kavartam.
A kisült tengeri halfilével tálaltam.
5 megjegyzés:
Nagyon finom halas ételeket készítettél, mostanában én is sokszor kívánom a halat.
Nagyon guszta, biztos nagyon finom! Jó régen csináltam halat, pedig szeretjük!
A tengeri halakat szeretem nagyon:) Bár panírozni nem nagyon szoktam. Azt szeretném kérdezni, hogy rendeződött-e már a cukorszinted, mert látom, hogy nagyon betartod a diétát.
Kati, mi is szeretjük a halat - szerencsére:)
Éva, akkor rajta, csináljál halat!:)
Trollanyu, azt azért nem tudom kijelenteni, hogy rendeződött, de "konszolidálódott" a cukrom. Tegnap mértem ebéd után másfél órával, akkor is "csak" 9,6 volt. A gyakorlott cukrosok szerint, ha étkezés után is 10 alatt marad, az jó. Úgy legyen. A diétát pedig folytatom, hátha "kétfrontos" győzelmet arathatok: rendbe jön a cukrom, meg lefogyok:)) Ámbár, az ismeretségi körömben van, aki az én koromban jól lefogyott, most szép vékony, de jó ráncos az arca, nyaka...
Roza, Örülök, hogy ilyen jól alakul minden. Én is most diétázom éppen. Valóban a duci emberek kevésbé ráncosak, de szerintem egy jó kis arckrém segíthet. De mindenképpen jobban jársz, ha picit lefogysz, mégha néhány ráncod lesz is:)
Megjegyzés küldése