Addig-addig morfondíroztam azon, hogy milyen süteményt süssek - lévén, egyikhez ez nem volt, másikhoz az - hogy a végén kitaláltam egy süteményt, amit szerénytelenség nélkül Roza szeletnek neveztem el:)
Hozzávalók:
Tésztához:
15 dkg vaj vagy 10 dkg zsír
40 dkg liszt
10 dkg cukor
3 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
1/2 cs. sütőpor
Tésztára:
25 dkg lekvár
25 dkg dió
Következő réteg:
4 tojásból piskóta
Piskótára:
25 dkg lekvár
25 dkg darált mák
Tetejére:
3 tojás fehérje
5 dkg cukor
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, melyet negyed órára beteszünk a mélyhűtőbe, majd kizsírozott-lisztezett tepsibe (25 x 35 cm) reszeljük.
A töltelékhez a diót a lekvárral összekeverjük és a tepsiben levő tésztára simítjuk. Előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
Közben 4 tojásból piskótát készítünk és az elősütött diós linzer tetejére simítjuk. Újabb 10-12 percig sütjük, hogy a piskóta már rózsaszín legyen. Közben a mákot is összekeverjük a lekvárral és a piskóta tetejére kenjük. 5-6 percre visszatesszük a sütőbe, közben a tojásfehérjéből a cukorral és pár csepp citromlével kemény habot verünk, majd a lekváros mák tetejére kenjük. Most
már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, míg a hab egy kicsit megpirul.
Az éppen kisült sütemény:
5 megjegyzés:
Nagyon mutatós,szép magas sütemény,ahogy a receptet elolvastam finomnak is tűnik!
A neve is tetszik!
Csodás alkotás!!!
Ugye, Rozi?:)) Köszönöm szépen:)
Vicuska, köszönöm:)
Nagyon fini is lehet:)Ne is szerenykedj:)Bocsi az ekezethianyert:)
Semmi baj, Kati, köszönöm szépen!:)
Megjegyzés küldése