Az én korosztályom tagjai még biztosan emlékeznek az azonos című filmre... (Jó régen volt...)
Nekem azóta is vissza-visszatérő gondolatom volt, hogy milyen is lehet, az a sült zöld paradicsom...?
Teljesen véletlenül akadtam rá Markánál, a Marka boszikonyhája blog írójánál a receptre:)
Azonnal megérett bennem a gondolat, itt a sok paradicsom... elkészítem!:))
6 közepes éretlen, zöld paradicsom
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítése:
A paradicsomokat megmostam, megtörölgettem, majd kb fél centis szeletekre vágtam.
Lisztbe forgattam, majd a tojások felvert masszájában, végül a zsemlemorzsában hempergettem meg a paradicsomszeleteket.
Forró olajban ropogósra sütöttem, majd papírtörlőre szedtem, ami leitatja a felesleges olajat a sült paradicsomszeletekről. Még forrón megborsoztam és nagyon enyhén megsóztam.
6 megjegyzés:
Na Roza, erre nagyon kiváncsi vagyok:) Nézz be hozzám, tettem fel képeket a fogyásomról:)
Nagyon kíváncsi vagyok, mit fogsz majd róla mesélni :-) Örülök, hogy a film után élőben is ki tudod próbálni :-)
Én is emlékszem a filmre, örök klasszikus:)
Hát ez érdekes, még sohasem hallottam! Viszont egy időben mondogatták, hogy a zöld paradicsom mérgező. Dehát változnak az idők, változnak a receptek. Kipróbálom én is.
Pitz kedves, igen, az az a film:)
Kedves Annaliz, még ma is élünk, úgyhogy nyugodtan kipróbálhatod. Ámbár, nem igazán értem a mérgező voltát, hiszen savanyúságba is rakunk el...
Marka kedves, nagyon tetszett a sült zöld paradicsom!:) Köszönöm, hogy feltetted, eleddig még sehol nem találkoztam vele:)
Megjegyzés küldése