Oldalmegjelenítések:

2020. március 26., csütörtök

Kedvenc tzatzikim.

 Hozzávalók:
(4 főre)

50 dkg natúr joghurt
2 db kígyóuborka
4 gerezd fokhagyma
1 ek. kapor
1 ek. olívaolaj
1 tk. menta
1/2 citrom leve
bors


Elkészítése:

Rakj egy szűrőt egy nagyobb tál tetejére.
Tedd bele a joghurtot, és csepegtesd le két-három óra alatt.
Az uborkát mosd meg, meghámozni nem szükséges.
 Reszeld le, jól sózd be, és pihentesd egy órán át.
Ezt követően csavard ki az uborkát, majd keverd össze a
 lecsepegtetett joghurttal, ízesítsd zúzott fokhagymával,
kaporral, mentával, olívaolajjal, borssal, és facsard rá a
fél citrom levét. Forgasd össze, és lefedve tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...