Hozzávalók:
(4 főre)
50 dkg natúr joghurt
2 db kígyóuborka
4 gerezd fokhagyma
1 ek. kapor
1 ek. olívaolaj
1 tk. menta
1/2 citrom leve
bors
só
Elkészítése:
Rakj egy szűrőt egy nagyobb tál tetejére.
Tedd bele a joghurtot, és csepegtesd le két-három óra alatt.
Az uborkát mosd meg, meghámozni nem szükséges.
Reszeld le, jól sózd be, és pihentesd egy órán át.
Ezt követően csavard ki az uborkát, majd keverd össze a
lecsepegtetett joghurttal, ízesítsd zúzott fokhagymával,
kaporral, mentával, olívaolajjal, borssal, és facsard rá a
fél citrom levét. Forgasd össze, és lefedve tedd a hűtőbe legalább két-három órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése