Oldalmegjelenítések:

2020. március 15., vasárnap

Március 15-e, valamint a koronavírus okozta érzelmek.

Előfordult már máskor is, az elmúlt négy év alatt, hogy nem otthon töltöttem egy-egy nemzeti ünnepünket.
Sosem esett igazán jól, de az idei évben minden történés túltett minden eddigi elképzeléseimen.

Igaz, hogy már január elején rebesgették, hogy Kínában Corona vírus ütötte fel a fejét, de milyen az ember? Úgy volt vele, hogy Kína naaagyon messze van...

Telt-múlt az idő, sűrűsödtek a hírek, de még mindig nem éreztük át, hogy ne csak a lábunk elé bámuljunk, nézzünk már körül! Mire körülnéztünk, Olaszországban karanténba vontak egész várost, sok-sok emberrel. Még jöhettek haza, akik arra jártak, megvizsgálták őket, esetleg karantént javasoltak.
Nekem is elérkezett az ismételt utazási időm. Szokásos gonddal csomagoltam, igazából semmi több. Gyógyszer négy hétre, plusz pár napra, ha történne valami.... No, a történésen nem ilyesmire gondoltam. Max. lerobban-, defektes lesz az autó és nem ér-indul időben.
Aztán? Aztán - nyugodtan állíthatom - elszabadult a pokol! Minden ország lezárta a határait. Senki sehova. Majd - talán - 5 hét múlva. Vagy a nyáron:( Azonnal belém vágott a felismerés: Úristen! És a gyógyszereim?! A párom leltárt készített, kb.       1 - 1 , 5 hónapra való gyógyszer van otthon. Becsomagolta és járta a lehetséges szállítókat: Posta, a lehető legtöbb futárszolgálat. Semmi biztos. Idegeskedés. Mivel gyógyszerről van szó, mindenki csak néz. Viszont ezt nem lehetett elhallgatni, mert mit írt volna a párom a feladóvevényre? Hogy csokoládét küld? És az fontos? A gyógyszer az fontos. De helyzet ide, helyzet oda, nem akadt senki, aki meg tudta volna mondani, hogy kihez forduljak. Végül leültünk a bácsival, Ottoval és szépen, tőlem telhetően elmagyaráztam, miről van szó. Rendben van, hogy egyszer valahogyan idekerül a gyógyszerem, de ha ez az állapot hosszabb ideig tart, nem bízhatjuk mindig a véletlenre, nem idegeskedhetünk át heteket.

Nos, ma megjött a megoldás. A többi hónapokat illetően. Otto unokaöccse beszélt a háziorvossal. Holnap elmegyünk  hozzá és elmondja, mit és hogyan lehet tenni. Gondolom, minden rendben lesz. A németek nem ígérgetnek csak úgy:)

Megjegyzés: ez a bejegyzésem március 17-én keltezett, de mindenképpen szerettem volna, hogy március 15-e az idén se maradjon ki, ezért oda datáltam.

3 megjegyzés:

Ani írta...

Remélem, sikerült beszerezned a gyógyszereket.

undercover írta...

Írd majd meg, hogy ment a gyógyszer beszerzés.Üdvözlet, Roza és vigyázz magadra.

Roza írta...

Ani kedves, köszönöm, ideértek a gyógyszerek.

Undercover, a párom otthon beszerezte simán és elküldte futárral. Egyenlőre ez még jól működik. Addig nincs is nagyobb baj. Már a következő adagot intézi a párom, hogy el tudja küldeni, amíg le nem állnak az ilyen szállítók, posta is - esetleg.

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...