Oldalmegjelenítések:

2020. március 16., hétfő

Rakott zöldségek

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 , 5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 db paradicsom)
2 db keményre főtt tojás
 4-5 dl tejföl
10 dkg rizs
 2 egész tojás
  petrezselyemzöld összevágva
 2 kávéskanál só
 1/4 kávéskanál őrölt bors
 1 csipetnyi reszelt szerecsendió
 a főzővízbe: só, őrölt bors
zsemlemorzsa a tetejére

Elkészítése:

A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!)



A rizst a szokott módon puhára főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.

Egy serpenyőben serpenyőben, kevés olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, dobd rá a héjától megfosztott és felszeletelt paradicsomot és csak addig pirítsuk, amíg a paradicsom is megpuhul.

A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval. 
Ezután a zöldséget és a rizst tetszés szerinti sorban tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás. Tetejére zsemlemorzsát szórunk és 200 fokos sütőben 35-40 percig sütjük, majd tálaljuk. 

Tálaláskor kínálhatunk hozzá salátát, savanyúságot.


Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...