(4 személyre)
1 , 5 kg zöldség (sárgarépa, karfiol, kelbimbó, burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 db paradicsom)
2 db keményre főtt tojás
4-5 dl tejföl
10 dkg rizs
2 egész tojás
petrezselyemzöld összevágva
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1 csipetnyi reszelt szerecsendió
a főzővízbe: só, őrölt bors
A megtisztított, feldarabolt zöldségeket keménységüktől függően öt-tíz percre forrásban levő, sós, borsos vízbe dobjuk, majd leszűrjük. (Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét!)
2 egész tojás
petrezselyemzöld összevágva
2 kávéskanál só
1/4 kávéskanál őrölt bors
1 csipetnyi reszelt szerecsendió
a főzővízbe: só, őrölt bors
zsemlemorzsa a tetejére
Elkészítése:
Egy serpenyőben serpenyőben, kevés olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, dobd rá a héjától megfosztott és felszeletelt paradicsomot és csak addig pirítsuk, amíg a paradicsom is megpuhul.
A tejfölt összekeverjük a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, a sóval, a borssal, a szerecsendióval.
Ezután a zöldséget és a rizst tetszés szerinti sorban tűzálló tálba rendezzük, majd meglocsoljuk a tejfölös keverékkel úgy, hogy mindenütt befedje; kicsit megrázzuk, hogy az aljára is lefolyjon a mártás. Tetejére zsemlemorzsát szórunk és 200 fokos sütőben 35-40 percig sütjük, majd tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése