Oldalmegjelenítések:

2020. március 8., vasárnap

Rántott szelet, rizibizi, pirított ananász

Hozzávalók:
(2 személyre)

40 dkg karaj
1 tojás
liszt
zsemlemorzsa
bors
olaj a sütéshez

A rizibizihez:

1,5 dl jázmin rizs
1 kisebb sárgarépa
1 marék mirelit zöldborsó
1 csiperkegomba
1-2 ek. étolaj
vágott petrezselyemzöld

1 doboz karika ananász

Elkészítése:

Először a rizibizit készítjük el. A sütőt alacsony hőmérsékletre bemelegítjük. Az olajon megfuttatjuk a rizst, megsózzuk, amikor kifehéredett, beletesszük a kockára vágott sárgarépát, a borsót, és a szeletekre vágott csiperkét. Picit kevergetve sütjük a rizzsel, majd felöntjük 3 dl. forró vízzel. Amint felforrt, lefedjük és betesszük a sütőbe. Ott is hagyjuk tálalásig. Nem kevergetjük, elvan az szépen magában.
A kissé megveregetett húsokat bepanírozzuk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalukat szép pirosra sütjük, majd egy papírtörlőre kiszedjük és melegen tartjuk őket.
Amikor a húsokat kivettük az olajból, beletesszük az ananász karikákat. Mindkét oldalukat kis pirulásig sütjük, majd kivesszük az olajból és melegen tartjuk.
Ezután tálalhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Blogomban az általam készített ételek receptjei és a róluk saját magam által készített képek szerepelnek.
Bármelyik recept, vagy kép elvihető, de felhasználás esetén kérem a forrás megjelölését.
Köszönöm szépen.

2011. május 08-tól:

free counters

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...